Allahu Akbart kiabált egy késes támadó, agyonlőtték a német rendőrök

Németország, Allahu Akbar, késes támadás
05 January 2020, North Rhine-Westphalia, Gelsenkirchen: Police officers are standing in a cordoned-off area in front of the South police station. A 23-year-old police inspector candidate shot a man on Sunday evening (05.01.2019). Earlier, the man had struck with an object at a patrol car parked outside the police station. Then the man, 37 years old according to initial findings, approached the officials with the object in his raised hand. The policemen had noticed that the man in the other hand was also carrying a knife. When he failed to stop despite several requests, the 23-year-old police commissioner candidate had fired at least one shot. This one was lethal. Photo: Stephan Witte/dpa
Vágólapra másolva!
Újabb késes támadás történt, ezúttal Németországban. A 37 éves támadó rendőrökre támadt, akik emiatt agyonlőtték. Tegnap egy több részletében is hasonlító támadás történt Franciaországban.
Vágólapra másolva!

Agyonlőttek egy késes muszlim támadót a rendőrök Németországban.

A gelsenkircheni eset során egy török állampolgárságú férfi rendőrökre támadt.

A Deutsche Welle azt írja, hogy

a 37 éves török férfi először egy tárgyat dobott a rendőrautóhoz, majd később észrevették, hogy kés van az egyik kezében.

A rendőrök hiába próbálták meg felszólítani a muszlim férfit, hogy hagyja abba a támadást, az süket fülekre talált, így muszáj volt őt lelőni.

A bűnügyi helyszín Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Stephan Witte

A támadó az eset során azt kiabálta, hogy

A rendőrség egyelőre vizsgálja az eset körülményeit.

Rendőrök a késes támadás helyszínén Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Stephan Witte

Az AniNews azt írja, hogy a török férfi korábban több erőszakos bűncselekményt is elkövetett. A BBC azt írja, hogy a férfi rajta volt azon a listán, akit figyeltek, hiszen militáns szervezetekhez köthető.

Tegnap hasonló eset történt Franciaországban is, sőt pénteken Párizsban is volt egy késes támadás. Itt egy ember meghalt, két nő pedig megsebesült.

Allah Akbart kiabált és rendőrökre támadt egy késsel egy muszlim

Újabb késes támadás történt Franciaországban, ezúttal Metz városában egy muszlim férfi Allah Akbart kiabált és a rendőrökre támadt. A rendőrök rálőttek - írja a Valeurs. ⚡ FLASH - Attaque de #Metz: les policiers ont vite réagi en neutralisant l'islamiste radicalisé Jamal E. (28 ans) qui menaçait des passants avec un #couteau en criant "Allah Akbar".