Hatalmas tömegkarambol egy pennsylvaniai autópályán, legalább öten meghaltak

Greensburg, USA, baleset
Greensburg, 2020. január 5. A KDKA TV videófelvételéről készített kép az összeütközött járművekről a Pennsylvania állambeli Greensburg közelében történt baleset helyszínén 2020. január 5-én. A balesetben több autó ütközött egymásnak, legkevesebb öt ember életét vesztette, tucatnyian megsebesültek. MTI/AP/KDKA TV
Vágólapra másolva!
Hatalmas tömegbaleset történt az Egyesült Államok Pennsylvania államában vasárnap, amikor az egyik autópályán több kamion és egy turistabusz karambolozott. Legalább öten meghaltak és hatvanan megsérültek. Az ütközésben érintett turistabusz New Yorkból Ohióba tartott volna.
Vágólapra másolva!

A baleset Pittsburgh városától történt kb. 35 mérföldre délkeletre New Stanton település közelében vasárnap kora hajnalban.

Szakértők szerint az időjárás közrejátszhatott a balesetben.

Az ütközés idején fagypont alatt volt a hőmérséklet, köd és enyhe havazás nehezítette a közlekedést.

A turistabusz a balesetben az oldalára borult. A rendőrség szerint a busz egy lejtőn haladt lefelé, amikor egy kanyarban az út melletti töltésnek ütközött. A kamionok a busz mögött haladtak, majd egymásba ütköztek.

A KDKA TV videofelvételéről készített kép az összeütközött járművekről Forrás: MTI/AP/KDKA TV/-

A rendőrség szerint 39 embert szállítottak a körzeti kórházakba, legalább huszonöt, 7 és 52 év közötti sérült az Excela Health Frick kórházba került, két embert az intézmény traumatológiai központjába vittek. A sérültek közül kilenc személy 18 év alatti.

Többen is a járművek közé szorultak, köztük a turistabusz utasai is, így őket ki kellett menteni.

Forrás: MTI/AP/KDKA TV/-

A baleset miatt az érintett autópálya-szakaszt mindkét irányban lezárták.

Forrás: MTI/AP/KDKA TV/-

Az ABC News megjegyzi, hogy december 22-én is történt egy súlyos baleset, és akkor is az erős köd és a csúszós út okozhatta a szerencsétlenséget. Akkor 69 jármű ütközött össze, és több mint ötvenen sérültek meg.