Tévé- és rádiócsatornát indítanak a bevándorlásellenes pártok Hollandiában

Vágólapra másolva!
Hamarosan saját tévé- és rádiócsatornát kaphatnak Hollandia bevándorlásellenes pártjai – a kezdeményezők már több mint ötvenezer feliratkozót gyűjtöttek össze. Az álhírek és a politikai korrektség elleni médiakampány Geert Wilders, a holland Szabadságpárt, illetve Thierry Baudet, a Fórum a Demokráciáért vezetőihez köthető - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A projektet még tavaly novemberben indították útjára, és egy nap alatt több mint 18 ezer támogatót szereztek.

Az Elhallgattatott Hollandia nevű csatorna év végén, heti 15-20 órában kezdheti meg a működését, közölte a holland sajtó.

Wilders eddig is sokat panaszkodott a média- és szólásszabadság hollandiai helyzetére. A híresen iszlámellenes politikus nemrég sokadik alkalommal hirdette meg a Mohamed prófétáról szóló karikatúra-versenyét, majd egy nap múlva – a nemzetközi visszhangra hivatkozva - le is mondta azt.

Az amúgy is személyi védelemre szoruló Wilders ugyanis nem csak pozitív üzenetet kapott: még 2018-ban, ugyanezen vetélkedő meghirdetésekor egy 26 éves muszlim az életére akart törni. Az iszlám ugyanis szigorúan tiltja a prófétáról készített ábrázolásokat, kiváltképp a gúnyrajzokat - emlékezetet a lap.