Leégett egy állatkerti majomház Németországban - fotók

legégett majomház, Németország
Krefeld, 2020. január 1. A szilveszter éjszakáján leégett majomház üszkös maradványai a németországi Krefeld állatkertjében 2020. január 1-jén. A lángokban több mint harminc állat pusztult el, köztük csimpánzok, orángutánok és két idősebb gorilla is. MTI/EPA/Sascha Steinbach
Vágólapra másolva!
Tűz volt az újév első napjára virradó éjjel a németországi Krefeld állatkertjében, a lángokban több mint harminc állat pusztult el, köztük csimpánzok, orángutánok és két idősebb gorilla is - jelentették szerda délelőtt az észak-rajna-vesztfáliai város hatóságai.
Vágólapra másolva!

A tűzben a krefeldi állatkert majomháza égett le teljes egészében. Az elpusztult állatok között repülő kutyák és madarak is vannak - mondta el egy szóvivő.

A gorillák majomházzal szomszédos karámja ugyanakkor épségben maradt. A tűz okát egyelőre nem tudni.

A szilveszter éjszakáján leégett majomház üszkös maradványai Forrás: MTI/EPA/Sascha Steinbach

A közelben lakók nem sokkal hajnali fél egy után riasztották a tűzoltókat, mire azonban a tűzoltók néhány perccel később a helyszínre értek, a majomház már teljesen egészében lángokban állt.

A lángokban több mint harminc állat pusztult el, köztük csimpánzok, orángutánok és két idősebb gorilla is. Forrás: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Az állatkert vezetésének közleménye szerint

a dolgozókat "sokkolta a szörnyű tragédia".

A Düsseldorf és Duisburg között fekvő Rajna menti város állatkertjének évente mintegy 400 ezer látogatója van.