Lövöldözések voltak Amerikában szilveszterkor, több embert megöltek

2020.01.01. 22:23

Halálos lövöldözések voltak az Egyesült Államok két államában szilveszter éjjelén - jelentette az amerikai sajtó szerdán.

A floridai Orlandóban egy klubban tartott szilveszteri mulatságon lövöldöztek. Az egyelőre ismeretlen okból elkövetett gyilkosságnak két halálos áldozata van.

Több mint kétszázan ünnepelték az új esztendőt, amikor helyi idő szerint hajnali négy órakor egy férfi lövöldözni kezdett. A klub biztonsági szolgálatának munkatársai ugyan a helyszínen voltak, de néhányan közülük éppen kint levegőztek. Amerikai hírportálok szerint a támadó elmenekült a helyszínről.

A nyugat-virginiai Huntington városban szintén egy szórakozóhelyen történt lövöldözés. Az incidensnek nincsenek halálos áldozatai, Ray Cornwell rendőrfőnök közleménye szerint több sebesültet találtak a szórakozóhely előtti parkolóban is. Összesen hét embert vittek kórházba.

A CBS televízió jelentése szerint Puerto Ricóban - amely az Egyesült Államok társult állama - egy öttagú család négy tagját gyilkolták meg az otthonában a szilveszteri ünnepléskor. Egy 16 éves fiú túlélte a merényletet, de több lövést is kapott, életveszélyes állapotban ápolják kórházban.

Carlos Nazario rendőrfőnök újságíróknak azt nyilatkozta, egyelőre nem ismerik a gyilkosság indítékait, és az elkövetőt is keresik.