Lövöldözés volt három amerikai tüntetésen is, egy ember meghalt, többen megsérültek

tüntetés amerika
Vágólapra másolva!
Megint erőszak lett a baloldal által feltüzelt emberek tüntetésének vége a Washington államban található Seattle-ben, miután megpróbáltak felgyújtani egy még építés alatt álló börtönt, amit fiatalkorú elítélteknek építenek. A rendőrök kénytelenek voltak könnygázt bevetni a feldühödött tömeg ellen, egy rendőr meg is sérült. Közben a texasi Austinban mintegy százfős tüntetés volt szombaton, a tüntetők között több lövést is leadtak. Egy ember meghalt.
Vágólapra másolva!

Austinban mintegy száz radikális tüntető vonult utcára, a tüntetés közben lövöldözés alakult ki, egyelőre nem világos, hogy ki lőtt, kire. Egy embert meghalt.

Louisville-ben is káosz és lovoldözés volt a tüntetők között. Az egyik radikális csoport tagja lőtt az emberek közé. Három tüntető megsebesült.

A coloradói Denverben is volt tüntetés szombaton. Valaki autóval a demonstrálók közé hajtott, egy tüntetőt pedig meglőttek.

Portlandben pedig még péntek éjjel törtek ki összecsapások radikális aktivisták és a szövetségi rendfenntartó erők között

Tüntetők megpróbálják ledönteni a szövetségi bíróság épületét védő kerítést az Oregon állambeli Portlandben Forrás: MTI/EPA/David Swanson

Könnygázzal oszlattak fel egy erőszakba torkollott tüntetést a kivezényelt rendőrök Seattle-ben helyi idő szerint szombat este.

A rendőrök azt követően kezdtek a több ezer fős tömeg feloszlatásába, hogy

egyes tüntetők felgyújtottak egy még építés alatt álló, a jövőben majd fiatalkorúak börtöneként funkcionáló épületet.

A fiatalkorúak börtöne és bírósága építkezésén álló épületek lángolnak Seattle-ben. Forrás: MTI/AP/Ted S. Warren

Mintegy tucatnyi embert vettek őrizetbe az esettel kapcsolatban, egy rendőr megsebesült.

Tegnap írtunk arról, hogy horrorba illő jelenetet ábrázoló fénykép terjedt a héten az interneten, amelyen egy radikális baloldali Black Lives Matter (BLM) aktivista – utalva a George Floyd-sztorira – egy síró fehér, kétéves kisgyerek nyakán térdel. Mára rendszeressé váltak a szélsőséges mozgalom által elkövetett, hasonló erőszakosságok is.