Halálra is ítélhetik az indonéz szociális minisztert, akit sikkasztás vádjával vettek őrizetbe

Juliari Batubara, indonézia szociális ügyekért felelős miniszter
Juliari Batubara, Indonézia szociális ügyekért felelős miniszterét halálra is ítélhetik, ha beigazolódik ellene és beosztottai ellen a sikkasztás vádja.
Vágólapra másolva!
Őrizetbe vették vasárnap Indonézia szociális ügyekért felelős miniszterét, aki a gyanú szerint 1,2 millió dollárt (355 millió forintot) sikkasztott el egy, a koronavírus-járvány okozta károk enyhítésére létrehozott segélyalapból.
Vágólapra másolva!

A 48 éves Juliari Batubara két beosztottjával együtt kenőpénzeket fogadott el olyan vállalatoktól, amelyek feladata az volt, hogy élelmiszercsomagokat juttassanak el olyan embereknek, akik nehéz helyzetbe kerültek a járvány miatt.

Az indonéz rendőrség hét bőröndben, három hátizsákban és számos borítékban foglalt le készpénzt.

Juliari Batubara, Indonézia szociális ügyekért felelős miniszterét halálra is ítélhetik, ha beigazolódik ellene, és beosztottai ellen a sikkasztás vádja. Forrás: YOUTUBE

A miniszterre akár halálbüntetést is kiszabhatnak,

ha bebizonyosodik, hogy valóban komoly összegeket tett zsebre a segélyalapból az országos vészhelyzet idején.

Juliari Batubara két héten belül már a második kormánytag, aki ellen korrupció gyanúja miatt indul eljárás Indonéziában.

Legutóbb a tengeri halászatot felügyelő minisztert vádolták meg azzal, hogy kenőpénzért cserébe adott ki exportengedélyeket több vállalatnak.

A korrupcióellenes hatóság szerint ő luxuscikkeket, Rolex órákat és Louis Vuitton táskákat vásárolt a pénzből nemrég, amikor Hawaiin járt üzleti úton.