Megszállta a rendőrség a szlovák parlament előtti teret a volt gazdasági miniszter miatt

Peter Ziga, volt szlovák gazdasági miniszter
Peter Ziga, volt szlovák gazdasági miniszter, aki jelenleg ellenzéki képviselő (Smer-Hlas Párt) a szlovák parlamentben.
Vágólapra másolva!
Fél tucat rendőrautó, és vagy 20 rendőr látható azon a fényképen, melyet a Szabadság és Szolidaritás Pártja (SaS) tett közzé a közösségi oldalán. A kormánypárt annak lehetőségét fejtegette, hogy a karhatalom a délelőtti órákban vád alá helyezett korábbi gazdasági miniszter, Peter Zigáért (HLAS-SD) mehetett - számoltak be az akcióról a Körkép.sk felvidéki hírportálon.
Vágólapra másolva!

Mint írták,

Peter Ziga volt gazdasági minisztere ellen vesztegetés miatt emelt vádat a szlovák rendőrség.

Peter Ziga, volt szlovák gazdasági miniszter, aki jelenleg ellenzéki képviselő (HLAS - Szociáldemokrácia Párt) a szlovák parlamentben. Forrás:Facebook/ Peter Ziga

Ő maga tagadja, hogy bármilyen bűncselekményt követett volna el.

Pártja, a szociáldemokrata HLAS úgy fogalmazott, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, és amíg nincs a képviselőjük ellen egyértelmű bizonyíték, nem függesztik fel a párttagságát sem.

Peter Ziga jelenleg az ellenzéki padsorokban ül, a Smerből kivált, Peter Pellegrini vezette HLAS -Szociáldemkrácia frakciójának tagja.

Kiadatásáról a parlamentnek kell döntenie.

A törvényhozás mandátumvizsgáló és mentelmi jogi bizottságának elnöke, Anna Andrejuvová (OLaNO) ma úgy fogalmazott, hogy személy szerint ő támogatja Ziga kiadatását, letartóztatását.