Dísztemetést kapott a francia történelemtanárt lefejező dzsihadista, még egy utcát is elneveztek róla- videó

FRANCE - POLITICS - DEMOCRACY - TRIBUTE -NATIONAL ASSEMBLY'S TRIBUTE TO SAMUEL PATY + QUESTIONS TO THE GOVERNMENT Assemblee nationale NATIONAL ASSEMBLY Palais Bourbon Tribute Hommage Samuel Paty Islamisme ISLAMISM Terror Terrorisme Liberte d'expression Fr
Egy Samuel Paty emlékére kiállított kép.
Vágólapra másolva!
„Hősnek" kijáró végtisztességet kapott Abdullah Anzorov muszlim radikális terrorista, aki október közepén hidegvérrel lefejzett egy francia történelemtanárt - írja a Ripost.
Vágólapra másolva!

Dísztemetést kapott, és egy utcát is elneveztek Csecsenföldön Abdullah Anzorov iszlamista terroristáról, aki október 16-án hidegvérrel megölte, és lefejezte a nyílt utcán Samuel Paty történelemtanárt Párizs elővárosában - írja a napilap a Gazeta.ru orosz hírportálra hivatkozva.

Abdullah Anzorov csecsen szülők gyermekeként született Moszkvában 2002-ben. Családjával nyolcéves korában érkezett Franciaországba.

Anzorovot rongálás és más vagyon elleni bűncselekmények miatt többször őrizetbe vették a francia hatóságok a gyilkosságot megelőző években, azonban a terrorelhárítás nem figyelt fel rá.

A terrortámadás áldozata, Samuel Paty középiskolai történelemtanár a Charlie Habdo szatirikus újságban korábban megjelent Mohamed-karikatúrák bemutatásával szemléltette hallgatóinak a szólásszabadság határait etika órán.

Egy Samuel Paty emlékére kiállított kép. Forrás: Hans Lucas via AFP/Antonin Burat / Hans Lucas/Antonin Burat

Az eset után több muszlim diák apja is olyan videókat töltött fel a Facebookra, melyekben rasszistának és iszlamofóbnak nevezték a pedagógust.

Vélhetően ezek hatására döntette el a csecsen terrorista, hogy végez Paty-vel.

Október 16-án, péntek délután Abdullah Anzorov két késsel és egy Airsoft-pisztollyal érkezett Samuel Paty conflans-i iskolája elé. Az oktatási intézmény előtt megvárta, majd az utcán megkéselte és lefejezte a tanárt.

A csecsen fiatal fényképet is készített Paty levágott fejéről, amit feltöltött a Twitterre.

A terroristát végül a helyszínre kiérkező rendőrök lőtték agyon.

Rengeteg virágcsokor Párizsban a Bois d'Aulne középiskola előtt, ahol különös kegyetlenséggel meggyilkolták Samuel Patyt. Forrás: NurPhoto via AFP/Michel Stoupak/NurPhoto/Michel Stoupak

Az orosz sajtó értesülései szerint a terrorista családtagjainak külön kérésére a francia hatóságok december 5-én hazaszállították Csecsenföldre Abdullah Anzorov holtesttét.

A terrorista földi maradványait tegnap egy körülbelül 200 főből álló gyászmenet kísérte el az utolsó útjára a csecsenföldi Urus-Martan régióban.

A tömegben szinte mindenki az iszlámot éltető rigmusokat skandált. Volt aki „a muszlimok oroszlánjának" nevezte Anzorovot.

Sőt, a Csecsenföld déli részén található Salazi nevű település polgármestere egy utcát is elnevezett jelképesen Abdullah Anzorovról a temetés után,

hogy ezzel tisztelegjenek a terrorista emléke előtt.