Terrorcselekmény előkészítésének gyanújával tartóztattak le két embert Londonban

Dover, őrizetbe vétel, terrorgyanú
Vágólapra másolva!
Terrorcselekmény előkészítésének gyanúja miatt vettek őrizetbe két embert csütörtök éjjel London belvárosában. Az Egyesült Királyságban a napokban emelték meg a terrorfenyegetettség szintjét.
Vágólapra másolva!

Terrorcselekmény előkészítésének gyanúja miatt tartóztattak le két embert csütörtök éjjel London központjában - írja a rendőrség közleménye alapján a The Independent.

A beszámoló szerint a két férfi gyanúsan viselkedett, ezért állították meg az autójukat a rendőrök a Westminster közelében található, több nagykövetségnek is helyet adó Pall Mall Streeten. Ezután hatóságok átvizsgálták az autójukat és letartóztatták a két 34 éves kelet-londoni férfit.

A cikk emlékeztet arra, hogy az Egyesült Királyságban

a napokban emelték meg a terrorfenyegetettség szintjét,

reagálva a franciaországi, illetve a bécsi támadásokra.

Richard Smith, a Metropolitan Police terrorellenes egységének parancsnoka azt mondta, hogy a járőrök minden nap kint vannak az utcákon, és megállítják azokat, akik gyanúsan viselkednek. Mint mondta, a lakosság éberségével és bejelentéseivel is hozzájárulhat ahhoz, hogy London továbbra is biztonságos legyen.

James Brokenshire, védelmi miniszter beszámolója szerint a brit titkosszolgálat 2017 márciusa óta összesen 27 - kilenc iszlamista indíttatású és nyolc szélsőjobboldali - terrorcselekményt akadályozott meg.