Lezuhant egy humanitárius segélyt szállító kisrepülőgép Guatemalában

Queja, 2020. november 8. Légi felvétel az Eta hurrikán által okozott földcsuszamlásról a guatemalai Queja faluban 2020. november 7-én. A hatóságok közlése szerint a sárlavina feltehetően 150 lakost temetett maga alá. A mentés a tragédia után csak egy nappal kezdődhetett el. A falu 22 kilométerre van a legközelebbi várostól, San Cristobal Verapraztól, de az odavezető út gépjárművel járhatatlanná vált, és a mentőcsapatok csak egynapos gyaloglással tudtak eljutni a katasztrófa helyszínére. MTI/EPA/EFE/Esteban Biba
Vágólapra másolva!
Lezuhant egy humanitárius segélyt szállító kisrepülőgép vasárnap Guatemalában, a szerencsétlenségben legalább ketten meghaltak - közölte Gerardo Martínez, a latin-amerikai ország fővárosának tűzoltósági szóvivője.
Vágólapra másolva!

A kisrepülőgép az Eta nevű hurrikán áldozatainak szállított élelmiszert az északi Alta Verapaz megyébe.
A gép a guatemalavárosi La Aurora nemzetközi repülőtérről indult, és röviddel a felszállást követően csapódott a földbe.

A pilóta és egy utas meghalt, egy harmadik személyt súlyos sérülésekkel - kritikus állapotban - az egyik fővárosi kórházba szállították.

A baleset oka egyelőre ismeretlen.

A vihar - óránként 235 kilométeres sebességű széllökésekkel - múlt kedden csapott le Közép-Amerikára, elsőként Nicaraguára, s súlyos károkat okozott a térség országaiban, emberek ezreit sújtotta, házakat, utakat rombolt le, terméseket tett tönkre, pusztítása nyomán többen eltűntek.

Guatemalában legalább 27-en vesztették életüket és több mint százan tűntek el az ítéletidő következtében.

Egy sárlavina 150 házat temetett be csütörtökön egy településen, ami vélhetően legkevesebb száz ember halálát okozta.

Légi felvétel az Eta hurrikán által okozott földcsuszamlásról a guatemalai Queja faluban 2020. november 7-én. A hatóságok közlése szerint a sárlavina feltehetően 150 lakost temetett maga alá. A mentés a tragédia után csak egy nappal kezdődhetett el. A falu 22 kilométerre van a legközelebbi várostól, San Cristobal Verapraztól, de az odavezető út gépjárművel járhatatlanná vált, és a mentőcsapatok csak egynapos gyaloglással tudtak eljutni a katasztrófa helyszínére Forrás: MTI/EPA/EFE/Esteban Biba