Egy órán belül pozitív és negatív tesztje is lett egy szlovák férfinak

szlovák rendőrség tesztelés
Rendőr felügyeli az egyik tesztállomst Szlovákiában (illusztráció).
Vágólapra másolva!
November 7-én (szombat) és november 8-án (vasárnap) zajlik az országos COVID-tesztelés második fordulója Szlovákiában. Egy nyugat-szlovákiai férfinek szombaton egy órán belül pozitív és negatív tesztje is lett. A rendőrség eljárást indított ellene, ugyanis az első antigéntesztelése után, amely pozitív eredményt mutatott, azonnal karanténba kellett volna vonulnia - számolt be az esetről a Paraméter.sk felvidéki hírportál a szlovák rendőrség közösségi oldalán közzétett bejegyzése alapján.
Vágólapra másolva!

A szakolcai rendőrség foglalkozik annak az 50 éves férfinek az ügyével, aki kétszer is elment leteszteltetni magát szombaton. A kerületi rendőrség a Facebookon közölte, hogy a férfi antigéntesztje a Holicshoz közeli Kispetrős községben negatív lett, ám elismerte, hogy egy órával korábban a közeli Tövisfalva településen is járt, ahol viszont pozitív eredményt mutatott a tesztje.

Rendőr felügyeli az egyik tesztállomást Szlovákiában (illusztráció) Forrás: Facebook/ Polícia SR

A rendőrség közölte, azért vizsgálódnak, mert a férfinek a pozitív teszt után azonnal karanténba kellett volna vonulnia, és betartania az előírásokat, amelyeket feltüntettek a tanúsítvány hátoldalán. A Paraméter arról is beszámolt, hogy az országos tesztelés múlt hétvégi első fordulóját követően

a rendőrség több tucat olyan esetet is regisztrált, hogy az emberek, akiknek pozitív lett az eredményük, ahelyett hogy karanténba vonultak volna, elmentek egy másik mintavételi helyre, hogy újból leteszteljék őket.

A szlovák rendőrség szerint az ilyenfajta viselkedés nem megengedhető, ugyanis

ezáltal veszélybe sodorják a sorban állók, illetve a tesztelést végző csapat egészségét.

A tesztelés első fordulója során "elkapott" emberek ellen fertőző betegség szándékos terjesztése ügyében indítottak eljárást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!