További 900 illegális migráns érkezett hétfőn Lampedusára

Vágólapra másolva!
Lampedusa migránstábora ismételten megtelt, miután a hétfőre virradó éjszaka és reggel 900-an értek partot az olasz szigeten, a vasárnap érkezett 400 illegális migráns után.
Vágólapra másolva!

Éjszaka tizenkét hajóval majdnem 700-an érkeztek, a reggeli órákban további három hajóval 200-an értek partot. A legkisebb csoport 14 fős volt, a legnagyobb majdnem 100.

A 900 migránst szokás szerint a sziget regisztrációs központjában helyezték el, ahol kevesebb mint 200 férőhely van.

A táborból alig egy napja valamivel több mint 100, korábban érkezett bevándorlót helyeztek át a Suprema karanténhajóra, miután vasárnap is 400-an kötöttek ki Lampedusán.

Matteo Salvini, a bevándorlásellenes Liga vezetője a közösségi oldalán azt írta,

"Szégyen!" - fűzte hozzá a volt belügyminiszter, aki már a múlt heti nizzai iszlamista merénylet után ébredésre és

lemondásra szólította fel Luciana Lamorgese jelenlegi belügyminisztert,

hangoztatva, hogy miközben a koronavírus-járvány miatt mindent és mindenkit bezárnak, egyedül a migránsok mozgását nem korlátozzák.

- fejtette ki Matteo Salvini.

A jobboldali ellenzék vezetője emlékeztetett rá, hogy

Ahogy arról már számos alkalommal beszámoltunk, a tunéziai migráns október 29-án Nizzában három emberrel végzett a Notre-Dame-bazilikában.

Maurizio Gasparri, a szintén ellenzéki Hajrá Olaszország (FI) szenátora szerint

A Lisipo független rendőrszakszervezet főtitkára, Antonio de Lieto megjegyezte, jelentős többségében illegális bevándorlókról, nem háború vagy üldözés elől menekülőkről van szó. Kifejtette,

Lampedusáról hétfőn 70-en érkeztek meg a szicíliai Porto Empedoclébe az Allegra karanténhajóval, azonosításuk után szétosztják őket más olaszországi migránsközpontok között. Ida Carmina, a kormányon lévő Öt Csillag Mozgalom (M5S) polgármestere tiltakozását fejezte ki, rámutatva, hogy

a migráció és a koronavírus-járvány problémáját a terrorizmus veszélye tetőzi.

"A lakosság aggódik, nem válhatunk európai migránstáborrá" - mondta, hozzátéve, hogy

Vasárnap estig majdnem 28 ezer illegális bevándorló érkezett Olaszországba január elsejétől, a tavalyi kevesebb mint 10 ezerhez képest.