Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Újabb módszerrel befolyásolná az amerikai elnökválasztást Soros György

Soros György
Hungarian-born US investor and philanthropist George Soros delivers a speech on the sideline of the World Economic Forum (WEF) annual meeting, on January 23, 2020 in Davos, eastern Switzerland. (Photo by FABRICE COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Félmillió dollárt, átszámítva több mint 150 millió forintot adományozott Soros György olyan szervezeteknek, amelyek az afroamerikai és a latino közösségeket biztatják, hogy minél többen menjenek el szavazni az elnökválasztáson - írja a Newsmax.com. A V4NA nemzetközi hírügynökség kimutatásából pedig kiderül, hogy pontosan hová mennek Soros milliói. A hírügynökség ezt térképpel ábrázolja. 
Vágólapra másolva!

A támogatást Soros az úgynevezett csatatér államokba küldte, ahol rendszerint nem jellemzően republikánusokra vagy demokratákra voksolnak az emberek, hanem politikai rokonszenvük és választásuk az aktuális helyzetnek megfelelően alakul. Az ezekben az államokban élők szavazataiért mindig nagy a politikai harc az elnökjelöltek között.

Soros korábban Pennsylvania és Michigan államokba küldött jelentős adományokat. Idén egyébként már

csaknem 21 milliárd forintnak megfelelő dollárt költött kampánycélokra, ami a háromszorosa a négy évvel ezelőttinek.

Soros György Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A korábbi választásokkal ellentétben, idén nem közvetlenül, hanem egy Democracy PAC nevű politikai akcióbizottságnak küldte a pénzt. Ezek gyűjtik össze az adományokat és juttatják el a jelölteknek. Így tehát Soros nem jelenik meg az adományozók listáján.

Ezeket a szervezeteket támogatja Soros Donald Trump megbuktatása érdekében

Soros György régóta spekulál Donald Trump amerikai elnök ellen.

Trump megbuktatása Soros rögeszméjévé vált, az iránta érzett gyűlölete pedig elhomályosította az ítélőképességét.

Erre utal az is, hogy még az ultraliberális Facebook vezetőinek eltávolítását is követelte és azzal vádolta Mark Zuckerberget, hogy a hivatalban lévő elnököt segíti, ami nonszensz, különösen a közösségi oldal Trump-ellenes cenzúrájának a tükrében.

Mivel Soros politikusként nem igazán tudja befolyásolni az amerikai elnökválasztás kimenetelét, ezért most is a pénzét használja fel a manipulálásra.

Az Egyesült Államok Szövetségi Választási Bizottságának (Federal Election Commission) adatbázisa szerint a már említett Democracy PAC 77,7 millió dolláros bevételre tett szert. Ebből eddig

73,3 millió dollárt szét is szórtak különböző szervezeteknek.

A kiadások között szerepelnek jelölt-támogatások, banki költségek, illetve jogi tanácsadás is.

Az adatok alapján

Soros személyesen 5,6 millió dollárt tolt az akcióbizottságba, a Fund For Policy Reform nevű szervezet pedig további 46 millió dollárt utalt.

Ezt a szervezetet is a tőzsdespekuláns hozta létre tíz évvel ezelőtt, 100 millió dollárt fordított rá az alapításakor.

A Szövetségi Választási Bizottság adatai szerint a legjobban a Senate Majority PAC (SMP) járt, amely

olyan befolyásos Demokrata párti politikusokhoz köthető, mint Chuck Schumer, az amerikai szenátus demokrata frakciójának vezetője.

Az SMP a Democracy PAC-tól 8,5 millió dollárt kapott.

Chuck Schumer egyébként baráti viszonyt ápol a Soros-klánnal, a spekuláns fiával,

Alexander Sorossal többször is személyesen egyeztetett.

Az alábbi térképen megtekinthető, hogy milyen szervezetek részesültek a Democracy PAC támogatásaiból, több visszatérőnek számít a Soros-birodalomban.

A Planned Parenthood Votes az abortuszklinika hálózatot üzemeltető szervezet politikai szárnya. Már nyáron bejelentették, hogy

ők Joe Bident támogatják az elnökválasztáson.

A Planned Parenthood azonban nem csak a Democracy PAC pénzügyi támogatását élvezi, hanem a Nyílt Társadalom Alapítványokét (OSF) is. A Soros-alapítvány honlapja szerint

a Planned Parenthood Action Fund csak 2018-ban 1 millió dollárt kapott.

A Sixteen Thirty Fund sem csak a Democracy PAC kifizetési listáján szerepel. Az OSF honlapja alapján

2018-ban 4,2 millió dollárt kaptak.

Szintén feltűnik a Szövetségi Választási Bizottság adatbázisban a Tides Advocacy nevű szervezet, amely Soros György egyik leginkább támogatott csoportja. Az OSF szerint 2018-ban több mint 1,7 millió dollárt sikerült szerezniük Soroséktól.

A Community Change nevű szervezet is feltűnik az OSF honlapján, ez 2016-ban közel másfél millió dollárt kapott, akárcsak a Color Of Change nevű szervezet, amely 2018-ban 350 ezer dollárral gazdagodott.

A Democracy PAC kifizetési listáján szereplő szervezetek közül többnek az a célja, hogy mozgósítsa a szavazókat egyes államokban.

Más szervezeteknek az a feladata, hogy videókkal és reklámokkal járassák le Donald Trumpot.

A Priorities USA Action például a koronavírus-járványt használta fel az elnök támadására, olyan videókat gyártott le, amelyek azt sugallták, hogy Joe Biden jobban kezelte volna a helyzetet.

Egy másik szervezet, amely a Soros-féle PAC támogatását élvezi, a NARAL Freedom Fund nevű radikálisan abortuszpárti alakulat. Az egyik ilyen videóban nők arról beszélnek, hogy az elnök és szövetségesei az "ideológiát a tudomány elé helyezik" és azt állítják, hogy a koronavírus-járvány leple alatt támadják, illetve megnehezítik az abortuszhoz való hozzáférést.

A Videán elindult a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázsnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának sorozata az amerikai elnökválasztásról. A kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben. Íme, a hatodik videó:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről