Az amerikai szavazók többsége szerint a közösségi média elrejti a Joe Biden számára kellemetlen híreket

Barack Obama, Joe Biden, Hunter Biden
President Barack Obama, left, talks with Vice President Joe Biden, center, and his son Hunter Biden, right, at the Duke Georgetown NCAA college basketball game, Saturday, Jan. 30, 2010, in Washington. (AP Photo/Nick Wass)
Vágólapra másolva!
Cenzúrázzák azokat a tartalmakat nagy valószínűséggel a szavazók többsége szerint, amelyek gyengíthetik Obama alelnökének kampányát, írja a Newsmax egy friss felmérésre hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A JTN Daily/Rassmussen közvélemény-kutatása szerint az ilyen szavazók 57 százaléka azt mondja, a közösségi médiában cenzúrázzák a Joe Bidenről és fiáról, Hunterről szóló negatív híreket. 29 százalék nem ért ezzel egyet csupán.

Barack Obama, Joe Biden és Hunter Biden egy egyetemi kosárlabdameccsen, 2010-ben Forrás: ASSOCIATED PRESS/AP2010/Nick Wass

A demokraták 46 százaléka szerint is visszatart híreket a témában a Facebook és a Twitter, az afroamerikai szavazók 50 és a spanyolajkú szavazók 69 százaléka is egyetért ezzel, vagyis a közösségi média szerintük is elfogult Obama volt alelnökének irányába.

A Videán folytatódott a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázsnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának sorozata az amerikai elnökválasztásról. A kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben. Íme, a hetedik videó.