Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Több millió forintot érő ritkaságok lapultak a gyűjtögető férfi hagyatékában

gyűjtögetés
Vágólapra másolva!
Több millió forintos értékű ritkaságok lapultak egy brit gyűjtögető hagyatékában. A testvére először a szeméttelepre akarta elszállítatni a gigászi mennyiségű kollekciót, amit a férfi raktárakban, szemeteskonténerekben tárolt.
Vágólapra másolva!

Több mint hatvanezer, többségében bontatlan küldeményből álló örökséget hagyott maga után egy brit férfi - írja a Blikk a Daily Mail criportja alapján. A 44 éves korában meghalt programozó két garázst és egy lakást is bérelt, mivel az otthonában már nem fértek el a csomagok. Emelett azonban a szomszédja kertjéből is kibérelt egy részt, ahol szemeteskonténerekben bontatlan csomagokat tárolt.

A gyűjtőgető férfi két raktárat és egy egy külön lakást is bérelt a csomagoknak (illsuzráció) Forrás: --

– Ötven éve vagyok a szakmában, de ilyet még nem láttam.

Bent nem lehetett mozdulni – mondta a Daily Mailnek Terry Woodcock. A Unique Auctions illetékese szerint a 44 éves programozó volt Nagy-Britannia legnagyobb gyűjtögetője, nyolc munkatársa hat héten át katalogizálta a kollekciót, amelynek teljes értékét 4 millió fontra, vagyis 1,6 milliárd forintra becsülte a szakember.

A férfi testvére elsőre úgy gondolta, hogy az egész gyűjteményt egyből a szeméttelepre viteti. Azonban szerencséjére meggondolta magát, hiszen mint kiderült, igazi ritkaságok lapultak a kupacok között.

A 44 éves férfi az interneten kifutó termékeket rendelt, de vásárokra is járt, ahol ritkaságokra vadászott.

A gigászi gyűjteményben így több könyv- és képregényritkaság, műszaki cikkek és űrkutatási relikviák is vannak.

12 darab, az 1960-as, 1970-es években gyártott Rickenbacker gitár például 48 millió forintot érhet, a tagok által aláírt Beatles-lemezért 1,6 millió forint is befolyhat, Az igazság ligája képregény egyik ritka példánya pedig 480 ezer forintért kelhet el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről