Lefejeztek egy középiskolai tanárt Párizs mellett, a nyílt utcán

lefejezés, Franciaország, Párizshoz közel, tanár, terror
French police officers stand guard a street in Eragny on October 16, 2020, where an attacker was shot dead by policemen after he decapitated a man earlier on the same day in Conflans-Sainte-Honorine. - French anti-terror prosecutors said Friday they were investigating an assault in which a man was decapitated on the outskirts of Paris and the attacker shot by police. The attack happened at around 5 pm (1500 GMT) near a school in Conflans Saint-Honorine, a western suburb of the French capital. The man who was decapitated was a history teacher who had recently shown caricatures of the Prophet Mohammed in class. French prosecutors are treating the attack as a terror incident, which coincides with the trial of alleged accomplices of the 2015 Charlie Hebdo attackers and comes weeks after a man injured two people he thought worked for the magazine. (Photo by ABDULMONAM EASSA / AFP)
Vágólapra másolva!
Lefejeztek egy középiskolai tanárt a Párizs közelében található Conflans-Saint-Honorine településen péntek késő délután, a nyílt utcán. A bűnözőt agyonlőtte a rendőrség, az ügyben a terrorellenes ügyészség indított vizsgálatot - közölték a francia hatóságok. A Le Figaro információi szerint a bűnözőn robbanóöv volt és Allah Akbart üvöltött, amikor gyilkolt. A tanárt a saját kollégái előtt ölte meg. 
Vágólapra másolva!

A francia rendőrség szerint az áldozat egy középiskolai tanár volt.

A rendőrség azt közölte, hogy: szemtanúk beszámolói szerint a gyilkos Allahu akbart üvöltött.

Forrás: AFP/Abdulmonam Eassa

A tanár a Le Figaro szerint nemrégen a diákjainak megmutatta a Charlie Hebdo-terrortámadást megelőző Mohamed-karikatúrákat, hogy a szabad véleménynyilvánításról magyarázzon a tanulóknak. A Les valeurs actuelles hetilap információi szerint már az órán dühös volt több muszlim gyerek, utána pedig a szülők méltatlankodtak.

A kommandósok egyébként közel egy óra után tudtak csak közel menni az agyonlőtt merénylőhöz, mert robbanóöv volt rajta. A történelemtanárt egy disznóölő késsel fejezte el az egyik francia hírtelevízió szerint.

A V4NA információi szerint egy rövid ideig feltette a twitterre is a bűnöző a tanár levágott fejéről készült képet, de azonnal törölték.

Forrás: Origo

A BFM hírtelevízió információi szerint a férfi ugyan valóban Conflans-Saint-Honorine-ban fejezte le a középiskolai tanárt, de a bűnözőt a rendőrök Eragny-ban lőtték agyon. Tehát, nagyjából tíz kilométerre a gyilkosságtól. Egy késsel hadonászott, a rendőröket meg akarta támadni, ekkor lőtték le. Ekkor még nem tudták, hogy megölt egy tanárt, csak akkor, amikor megtalálták nála a tanár levágott fejét.

Emmanuel Macron elnök válságstábot állított fel a belügyminisztériumban és a gyilkosság helyszínére ment. 2017 tavasza, azaz Macron elnökké választása óta ez a 33. terrortámadás, szinte valamennyi muszlim indíttatású volt.

A Le Figaro információ szerint a tanár néhány napja feljelentést tett a rendőrség, mert több muszlim szülő megfenyegette.

A párizsi elővárosban Macron rövid tájékoztatót tartott és muszlin terrortámadásnak nevezte a középiskolai tanár lefejezését.

Az LCI hírtelevízió úgy tudja, hogy a gyilkos 18 éves volt. Az viszont nem egyértelmű, hogy a tanár diákja volt-e vagy sem. A neve biztos: Abdoullakh A. és nyilvántartott bűnöző volt, köztörvényes ügyekért. Chanteloup-ban lakott, egy breton településen, és a Le Parisien szerint a szülők is nyilvántartott bűnözők.