Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Joe Biden Trump-ellenes volt gyakornoka vezeti a második elnökjelölti vitát

vote TOPSHOTS Horizontal PRESIDENTIAL ELECTION POLITICAL CAMPAIGN DEBATE GENERAL VIEW CELEBRITY FULL LENGTH US President Donald Trump (R) and Democratic presidential candidate Joe Biden take part in the first presidential debate at Case Western Reserve Un
Az első elnökjelölti vitát az ohiói Clevelandben tartották. Chris Wallace, a republikánusokhoz közel álló Fox televízió munkatársa vezette, aki azonban nem konzervatív, hanem regisztrált demokrata párti szavazó
Vágólapra másolva!
A második amerikai elnökjelölti vita műsorvezetője Steve Scully személyében olyan újságíró lesz, aki korábban Joe Biden demokrata jelölt mellett dolgozott gyakornokként - jelentette a republikánusokhoz közel álló Fox televízió csütörtök este. Vagyis, ha addig meggyógyul a koronavírusos elnök, és meg tudják tartani a vitát magyar idő szerint október 16-án hajnalban, akkor Trumpnak két ellenfele is lesz a színpadon, nem csak Biden, hanem a hozzá közel álló elfogult moderátor is.
Vágólapra másolva!

A televízió információi szerint Steve Scully, a C-SPAN televízió munkatársa fiatalkorában

Biden mellett gyakornokoskodott, majd később a néhai Edward Kennedy demokrata párti szenátor munkatársa volt.


A műsorvezető többször hangot adott erőteljes véleményének Donald Trump elnökkel szemben. A Twitteren újraközölte például a The New York Times című lap Nem, Trumpot nem, sohasem című véleménycikkét, csütörtökön pedig a Twitteren többen is közzétették egy korábbi fotóját, amelyen ő és Biden kifejezetten barátokként mosolyognak a kamerába.

Felháborodtak

A napvilágot látott információk több republikánust felháborítottak. Jason Miller, Donald Trump kampánytanácsadója a Twitteren gúnyosan reagált: "fiúk, ne felejtsetek el átöltözni a vitához" - írta, utalva arra, hogy Biden és Scully könnyű nyári trikóban fényképezkedett egymással.

Új szabályok?

A második elnökjelölti vitára a floridai Miamiban kerül sor, október 15-én. Az elnökjelölti vitákat szervező bizottság szerdán bejelentette, hogy Miamiban új szabályokat vezetnek be. Ezek mibenlétéről nem hoztak nyilvánosságra információkat, és az amerikai sajtóban is csak találgatások jelentek meg.

Az első elnökjelölti vitát az ohiói Clevelandben tartották. Chris Wallace, a republikánusokhoz közel álló Fox televízió munkatársa vezette, aki azonban nem konzervatív, hanem regisztrált demokrata párti szavazó Forrás: AFP//Olivier Douliery

A Republikánus Országos Bizottság (RNC, a párt vezető szerve) és Trump kampánytörzse csütörtökön jelezte: határozottan ellenzi a vita szabályainak menet közbeni megváltoztatását. "Nem szabad semmiféle változtatást végrehajtani a korábban lefektetett szabályokban" - szögezte le Jason Miller. Bill Stepien kampánymenedzser arra emlékeztetett, hogy

Donald Trump és Joe Biden munkatársai megvitatták a három elnökjelölti vita menetét és körülményeit, és meg is állapodtak ezekben.

Donald Trump a Twitteren reagált. "Vajon miért akarná lehetővé tenni a vitát szervező bizottság a szabályok megváltoztatását a második és a harmadik vitára, amikor az elsőt oly könnyedén megnyertem" - írta az elnök. Az első vitáról itt írtunk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről