Több esetben is bizonyítottan elfogult volt a Soros-szervezetek felé az Emberi Jogok Európai Bírósága

China's state media warns Soros on betting against yuan, HK dollar China Chinese George Soros investor billionaire SQUARE FORMAT
Soros György
--FILE--Billionaire investor George Soros, chairman of Soros Fund Management and founder of The Open Society Institute, reacts at a sub-forum during the Boao Forum for Asia Annual Conference 2013 in Qionghai city, south China's Hainan province, 8 April 2013. China's state media has warned billionaire investor George Soros against betting on falls in the value of the Chinese yuan and Hong Kong dollar amid widespread worries over the health of the world's second-largest economy. China's fourth-quarter economic growth slowed to the weakest since the global financial crisis, increasing pressure on a government struggling to regain investors' confidence after perceived policy missteps jolted global markets. "Soros' challenge against the renminbi (yuan) and Hong Kong dollar is unlikely to succeed, there is no doubt about that," the People's Daily overseas edition said in a front-page opinion piece on Tuesday (26 January 2016). China's economic fundamentals remain sound, despite slower growth, volatility in its stock market and the yuan's depreciation against the U.S. dollar, said the opinion piece, written by a researcher at the commerce ministry.
Vágólapra másolva!
Több esetben is elfogult döntéseket hozhatott az Emberi Jogok Európai Bírósága (ECHR) az elmúlt bő egy évtizedben. A strasbourgi szervezetről kiderült, hogy a 2009 óta az alkalmazásában álló bírák közül többen kapcsolatban álltak a Soros György által szponzorált Nyílt Társadalom Alapítványokhoz kötődő szervezetekkel. Id. dr. Lomnici Zoltán, a magyar Legfelsőbb Bíróság volt elnöke szerint „politikailag és anyagilag motivált, összeférhetetlen bírók ítélkeztek nagy számban" az ECHR-nél - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A Valeurs Actuelles című francia hetilap nemrég közölt tényfeltáró cikket arról, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága (ECHR) bírái mennyire függenek a milliárdos tőzsdespekuláns Soros Györgytől, illetve az általa pénzelt Nyílt Társadalom Alapítványoktól és a kapcsolódó szervezetektől. Grégor Puppinck, a European Centre for Law and Justice (ECLJ) civil szervezet vezetőjének kutatásából kiderült, hogy az ECHR bírái közül 22-en bizonyíthatóan közvetlen kapcsolatban álltak Soros-féle szervezetekkel, ami erősen megkérdőjelezi a bíróság függetlenségét és pártatlan ítéleteit.

Puppinck kutatása rávilágított arra is, hogy 2009 óta összesen 185 olyan ügy került a bíróság elé, amelyekben valamely Soros-féle NGO képviseltje szerepelt felperesként, és 88 esetben olyan bírák is ítélkeztek, akik valamikor közvetlen kapcsolatban álltak az érintett Soros-szervezettel.

– jelentette ki a V4NA-nak idősebb dr. Lomnici Zoltán, a magyar Legfelsőbb Bíróság volt elnöke az ECLJ kutatásának eredményeire hivatkozva.

Áprilisban felháborodást keltett, hogy az ECHR egyik szekciójának elnökévé a bolgár Yonko Grozevet tették meg, aki korábban a Soroshoz köthető European Rights Centre munkatársa és a Nyílt Társadalom Intézet felügyelőbizottságának tagja volt Szófiában. Az Europost.eu hírportál arról számolt be, hogy az ECHR túllépte a hatáskörét, amikor a 2010-es Kolevs kontra Bulgária ügyben arra kötelezte Bulgáriát, hogy változtassa meg az ügyészség működését szabályozó törvényeket.

A Soros-alapítványokhoz kapcsolódó 22 strasbourgi bíró között van a magyar Sajó András, a Közép-európai Egyetem (CEU) alapító dékánja is. Sajó 2008 és 2017 között volt az ECHR bírája, és részt vett több, a magyar állam ellen irányuló strasbourgi ítéletben.

Részt vett például abban a döntésben, amelyik kimondta, hogy a kommunizmus jelképének, a vörös csillagnak a viselését nem szabad korlátozni.

Annak a döntésnek is részese volt, amikor az ECHR elítélte Magyarországot két illegális bangladesi migráns kiutasítása miatt, majd másodfokon, a tények megismerése után kénytelen volt megváltoztatni döntését.

A Magyar Nemzet című napilap kedden beszámolt arról, hogy a szlovák állampolgársági törvénnyel kapcsolatos magyar beadványt egy olyan tanács vizsgálta és utasította el 2013-ban, amelynek szlovák tagja, Ján Šikuta később legfőbb bíró lett hazájában. „Nyilvánvaló, hogy a bírák nemzetisége alapvetően befolyásolhatja az ilyen ügyek kimenetelét, és legalább a gyanúja felmerülhet annak, hogy ez esetben nem volt pártatlan ítélkezés” – jelentette ki id. dr. Lomnici Zoltán a V4NA-nak.

Forrás: V4NA

Az Emberi Méltóság Tanácsa civil jogvédő szervezet elnöke megerősítette: levélben kérte az Európa Tanács (ET) főtitkárától, Marija Pejčinovic Burictól a gyanús körülmények között megszületett korábbi ítéletek kivizsgálását. A volt magyar főbíró a főtitkár hivatalos e-mail címe mellett több, a titkárságán dolgozó személynek próbálta elküldeni levelét, az e-maileket azonban rendre blokkolta az ECHR levelezési rendszere. A magyar jogász a sikertelen próbálkozások után hagyományos postai úton is elküldte levelét az ET főtitkárához.