Tagadja az ENSZ migrációs szervezete, hogy probléma lenne a migránsok miatt az Egyesült Királyságban

Vágólapra másolva!
A brit belügyminiszter választókerületében is nagyon sok az illegális bevándorló, bár a politikus jelenleg keményen fellép velük szemben. A brit migránsprobléma ellenére az ENSZ szerint a bevándorlás alacsony és kezelhető, ezért nem értenek egyet a brit haditengerészet bevetésével a határvédelemnél - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Az ENSZ Nemzetközi Migrációs Szervezete (IOM) arra szólította fel az Egyesült Királyságot, hogy

mivel szerintük a brit partokat érő migránsok száma alacsony. A szervezet pártatlansága megkérdőjelezhető, ugyanis korábban hangot adott annak a véleményének, miszerint

a migráció elkerülhetetlen, kívánatos és szükséges.

Sok brit politikus ugyanakkor nem ért egyet a migrációról alkotott képükkel.

Az IOM úgy véli, hogy bár növekszik a bevándorlók száma, az továbbra is „alacsony és kezelhető". A legfrissebb adatok szerint azonban január és augusztus között

4500 illegális migráns érte el a brit partokat, és Franciaország nem akarja visszafogadni őket.

Bár a brit belügyminiszter, Priti Patel kifejezte, hogy az Egyesült Királyság nem támogatja az illegális migrációt, különösen nem egy olyan biztonságosnak számító országból, mint Franciaország, korábban ugyanakkor mégis volt egy nyilatkozata, mely mintha védeni próbálná a jelenséget.

A belügyminiszter akkor azt mondta, hogy

A bevándorlásellenes, jobboldali Brexit Párt elnöke, Nigel Farage legújabb oknyomozó riportjában a miniszter saját választókerületébe, Withambe látogatott, és ott is feltárta, hogy

nagyon sok illegális bevándorlót szállásoltak el az adófizetők pénzén egy helyi hotelben.

A bevándorlásellenes politikus augusztus 13-án egy másik elhallgatott botrányról számolt be, amit a mainstream, baloldali sajtó meghamisított.

Ahogy arról az Origo beszámolt, tengerparti sütögetésre invitálta a fiatalokat egy étterem Greatstone-ban. Mivel a járványhelyzet miatt 30 főben maximálták a rendezvények létszámát, az esemény szervezői is úgy tervezték, hogy csak pár ember lesz ott. Éppen emiatt csak az utolsó pillanatban jelölték ki a helyszínt, azonban

hamar 5 ezres tömeg gyűlt össze, szinte kizárólag migránsokkal.

A buli azonnal elszabadult, és az illegálissá vált rendezvény – melyen a hangos zene, a drogok és az alkohol dominált – megrémisztette a helyieket, akik inkább bezárkóztak otthon.

A mainstream baloldali, magát megmosolyogtató módon közszolgálatinak állító BBC pedig már úgy „tudósított" az esetről, hogy „hátrányosabb helyzetű/kisebbségi" fiataloknak hirdették meg a rendezvényt. Az étterem tulajdonosa szerint a helyiek rendkívül „rasszista" reakciókat tanúsítottak a „fekete emberekkel szemben a parton".

Forrás: V4NA

Azonban az általa kirekesztőnek ítélt helyiek

mégsem a látogatók bőrszíne miatt, hanem az utánuk maradt rengeteg szemét, vizelettel teli üvegek és emberi ürülék miatt panaszkodtak.

Farage riportjából kiderült, hogy miután a rendezvény jogsértővé vált, rendőrök érkeztek a helyszínre, akik megkísérelték feloszlatni a tömeget, azonban a migráns fiatalok ezt rasszistának vélték, és a rendőrökre támadtak.