Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elérte Louisianát a pusztító hurrikán, Laura

Laura hurrikán
This RAMMB/NOAA satellite image shows Hurricane Laura reaching the coasts of Louisana and Texas on August 26, 2020 at 19H20 Pacific time, (02:20UTC August 27, 2020). - Hurricane Laura was barreling towards the coast of the southern US states of Louisiana and Texas on Wednesday as a monster Category 4 storm, prompting warnings of "unsurvivable" storm surge and evacuation orders for hundreds of thousands of Gulf Coast residents.Islands (L). (Photo by - / RAMMB/NOAA/NESDIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / RAMMB/NOAA" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Ahogyan arra az amerikai országos meteorológiai szolgálat jóslatai alapján számítani lehetett, csütörtök reggelre partot ért Louisianában a 4-es erősségű Laura nevű hurrikán. A vihar elképesztő erővel tört be a szárazföldre: 240 km/h-s széllel támadt, amely ezzel a legerősebb hurrikánok egyike, amely elérte Egyesült Államok öböl menti partvidékét. A hurrikán a becslések szerint városokat dönthet romba, Texas és Louisiana érintett területein mostanra befejezték az evakuálást is, ám a veszély ellenére sem mindenki volt hajlandó elhagyni az otthonát.
Vágólapra másolva!

Éjfél után ért partot az elmúlt 15 év legpusztítóbb hurrikánja Louisiana délnyugati partjainál, órási szélvihar kíséretében. Arra az amerikai hurrikánközpont már korábban figyelmeztette a környéken élőket, hogy a vihar hatalmas pusztítást hagyhat maga után.

Gyakorlatilag életveszélyes a közelében tartózkodni.

Az ABC News a legfrissebb beszámolóiban azt írja, a Laurát mostanra

4-esről 3-as erősségű hurrikánná minősítették,

de még így is legalább 120 km/h-s széllel tombol. Ez azt jelenti, hogy az érintett városokban tartózkodni most is veszélyes, és nemcsak a szél, hanem az árvizek miatt is.

Nemcsak a szél, az árvíz is fenyegeti a lakosságot Forrás: AFP/2020 Getty Images/Eric Thayer

Eddig 290 ezer háztartás maradt áram nélkül a hurrikán miatt Louisianában és Texasban.

Hiába az evakuálás és figyelmeztetés, nem mindenki volt hajlandó hátra hagyni a házát. Voltak, akik úgy döntöttek, inkább az értékeikkel és az állataikkal maradnak. Őket arra kérték, keressenek fedezéket zárt helyen, asztalok alatt, és azt semmi esetre se hagyják el.

A hurrikánt 4-esről 3-as erősségűre minősítették Forrás: AFP/Andrew Caballero-Reynolds
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről