Szijjártó Péter visszautasította a magyar sajtószabadsággal kapcsolatos hamis vádakat

Vágólapra másolva!
Magyarországon egy magántulajdonban lévő médium főszerkesztőjét a tulajdonos leváltotta, ehhez az államnak semmi köze – így reagált Szijjártó Péter egy kérdésre az Indexen belüli - régi és új indexesek közti - belháborúra Portugáliában. A külügyminiszter ismételten visszautasította a sajtószabadsággal kapcsolatos hazug vádakat. Mindez a miniszter közösségi oldalára feltöltött videóból derült ki.
Vágólapra másolva!

„Egy országot, egy nemzetet alaptalanul, bizonyítékok nélkül folyamatosan megkérdőjelezni a demokratikus természetében: elfogadhatatlan" – mondta Szijjártó Péter portugáliai látogatásán egy újságírói kérdésre az Index kapcsán. Magyarországon „egy magántulajdonban lévő médium főszerkesztőjét a tulajdonos leváltotta" - tette hozzá.

„Nem tudom, hogy ez Németországban vagy Portugáliában elfogadott dolog lenne-e, de Magyarországon biztosan nem. Ami a magyarországi sajtószabadság helyzetét illeti: állandóan hallgatom ezeket a hazug vádakat. És mindig megkérdezem, hogy mondjanak egy konkrét esetet – mondta Szijjártó Péter.

Mely törvény akadályozza meg, hogy a sajtó szabad legyen? Nincs ilyen" – jelentette ki a külügyminiszter.