Titkos pince volt a Madeleine McCann ügyében átkutatott kertben

Maddie case: Police search allotment Children lni nsb NEWSSHOT
28 July 2020, Lower Saxony, Seelze: Police officers are searching an allotment garden plot. In the case of the missing Maddie McCann, police have begun searching an allotment garden plot in Hanover. Photo: Peter Steffen/dpa - ATTENTION: People were pixelated for legal reasons Disappearance of Madeleine McCann July 28, 2020
Vágólapra másolva!
A Madeleine McCann ügyében nyomozó rendőrök egy titkos pincét találtak, amelyhez korábban egy faépület is tartozott. A házban a kislány feltételezett gyilkosa, Christian B. lakott, hónapokkal azelőtt, hogy Maddie eltűnt.
Vágólapra másolva!

A rendőrök két napon keresztül távolították el az építési törmeléket, hogy át tudják vizsgálni a veteményeskertet,

holttestek után kutatva, melyhez kutyákat és műszereket is használtak.

A férfi egykori szomszédja, a 73 éves Wolfgang Kossack elmondta, most döbbent rá, hogy 2007-ben valóban ott élt a férfi, ám ahogy elment, rá egy évvel a házat lebontották.

- mondta az idős férfi.

Rendőrök a kertben Forrás: NORTHFOTO/Peter Steffen

"Közvetlen szomszédok voltunk. 2007-ben érkezett, rá egy évvel már költözött is, ám azt mondta, csak ideiglenesen. A kertben volt egy kis faépület, ami nem lakóház volt, csak egy egyszobás helyiség, nyári konyha vagy tároló, és abban lakott. 2008-ban azonban lebontották. A telek eredetileg veteményes kert volt, és a kis faépület pedig eredetileg valaki másnak a tulajdona volt, de mivel már egy ideje nem lakták, Brueckner elfoglalta.

Emlékszem, semmiféle kerti munkát nem csinált, nem termesztett semmit, csak kint ült, és sörözött egész nap. Néha járt hozzá egy fiatal nő, gondolom, a barátnője volt. Két kutyája is volt, akik bevallom, nagyon idegesítettek, mert állandóan átjártak hozzám, és összepiszkították a kertemet

- mondta el a szomszéd.

Mielőtt elment, Brueckner azt mondta, azért tér vissza Dél-Európába, mert hiányzik neki a kellemes, nyári időjárás. Azt sem mondta, melyik országba megy.

"Egyszerűen beült a lakókocsijába, és lelépett, ahogy mindig is. Elég szabados, gondtalan életet élt. Nem volt állandó lakóhelye, azt se lehetett tudni, miből él. Állítólag autószerelő volt, de egyszer megkérdeztem, hogy a saját autóját miért nem hozza helyre, mire azt felelte, majd egyszer azt is megcsinálja."

Német rendőr keresőkutyával kutat Forrás: MTI/AP/Martin Meissner

A férfi hozzátette,

sokkolta a felismerés, hogy egykori szomszédjának lehet köze Madeleine eltűnéséhez, és nagyon sajnálja a szüleit, és azt kívánja nekik, mielőbb derüljön ki, hogy mi történhetett a lányukkal.

A rendőrök továbbra is folytatják a nyomozást, a helyszínt lezárták és körbekerítették a további vizsgálatok céljából - írja a Daily Mail.

Ahogy korábban megírtuk, Julia Meyer ügyészségi szóvivő tegnap közölte, hogy az ásatások a Maddie McCann ügyében folytatott nyomozásukkal kapcsolatosak, részleteket azonban nem említett. A német rendőrök szerint a 2007-ben Portugáliában eltűnt brit kislány halott.

Az ásáshoz a rendőrök többek között markológépet is használnak a Hannoverische Allgemeine Zeitung című helyi újság szerint, amely úgy tudja, hogy a jelenleg őrizetben lévő gyanúsított korábban Hannoverben élt.

A vizsgálat június elején felgyorsult az új gyanúsított személyének azonosításával.

A 43 éves Christian B. többszörösen visszaeső német pedofil, akit Portugáliában már elítéltek nemi erőszakért, és jelenleg Németországban tartják fogva.

Az ügyészség közölte, hogy "konkrét tényekről van bizonyítéka azzal kapcsolatban, hogy a kislány meghalt, de nem áll a rendelkezésére orvosszakértői bizonyíték", nevezetesen a holttest megléte. A férfit jelenleg egy másik ügyben az észak-németországi Kielben tartják fogva.

Madeleine McCann a dél-portugáliai Praia da Luz, főleg britek által látogatott Ocean Club nevű üdülőközpontjában tűnt el 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt.

A szőke kislány - két kisebb testvérével - a család földszinti szállodai szobájában aludt, miközben szülei az üdülő szabadtéri éttermében, baráti társasággal vacsoráztak. Az ügyben Madeleine szülei is gyanúba keveredtek.