Lángolnak a demokraták vezette városok a radikális baloldali erőszak miatt

Black Lives Matter, BLM,  mozgalom, tüntető, Portland
Portland, 2020. július 27. A Black Lives Matter mozgalom tüntetői a szövetségi bíróság épületét ostromolják az Oregon állambeli Portlandben a 2020. július 27-ére virradó éjszaka. MTI/EPA/David Swanson
Vágólapra másolva!
Továbbra sem csitul az amerikai városokon végigsöprő radikális baloldali politikai erőszakhullám. Amerika több baloldali, demokrata párti vezetésű nagyvárosában könnygázzal és gumilövedékekkel kellett oszlatni a gyújtogató, randalírozó radikális baloldali és Antifa-aktivisták alkotta csőcseléket. Nem ritkán úgy, hogy a városvezetés szándékosan szabotálja a rendfenntartók munkáját. Közben a demokratákhoz kötődő nagyvállalatok Donald Trump újraválasztási esélyeinek a csökkentése érdekében cenzúrázzák az internetet. Pillanatképek a diliházból: az Alapjogokért Központ összefoglalójából közlünk részleteket.
Vágólapra másolva!

Tombol a radikális baloldal Amerikában

A demokrata városvezetés becsmérli a rendőrséget, Chicago, Illinois, 2020. július 24.

Megjelentek a chicagói polgármester üzenetei, melyeket a városi rendőrszakszervezet vezetőjének írt, miután ő nyilvánosan kérte a szövetségi erők segítségét a városban elszabadult erőszak miatt. A demokrata, politikai karrierjét LMBTQ-aktivistaként kezdő Lori Lightfootnak esze ágában sincs bocsánatot kérni azért, mert többek között

„bohócnak" és „rajzfilmfigurának" nevezete a szakszervezeti vezetőt.

Lori Lightfoot Forrás: AFP/Getty Images/Scott Olson

Az elmúlt tíz évben

a Chicagóban elkövetett gyilkosságok áldozatainak túlnyomó többsége fekete, 4374 afroamerikai halt bele az erőszakba.

Az áldozatok második legnépesebb csoportja a latinók, akik közül „mindössze" 785 esett az erőszak áldozatául ez idő alatt. 2016 óta folyamatosan magasabb a halálesetek száma, mint korábban volt, azóta minden évben 500 fölött halnak meg lövöldözésekben.

Idén július 8-ig 364 gyilkosság történt.

Ismét elszabadult a pokol, Seattle, Washington, 2020. július 25.

Több tucat rendőr sebesült meg egy újabb erőszakos jellegű, radikális baloldali tüntetés során Seattle-ben.

A tüntetők kövekkel, üvegekkel és robbanószerekkel dobálták meg a rendőrséget. Összesen 59 rendőr sérült meg,

egyikük súlyosan, ő porcleválással kórházi kezelésre szorult.

Rendfenntartók egy radikális baloldali tüntetésen Seattle-ben Forrás: AFP/2020 Getty Images/David Ryder

Végül a rendőrségnek könnygáz és gumilövedékek bevetésével kellett oszlatniuk. Összesen 47 letartóztatás történt. A rendőrség feltöltött az internetre egy testkamera-felvételt, mely a rendőrök elleni támadást mutatja.

Tüzek és erőszak Richmondban, Virginia, 2020. július 27.

Több mint húsz embert tartóztatott le a városi rendőrség miután egy tüntetés elfajult Richmondban. A radikális baloldali megmozdulás célja az volt, hogy szolidaritásukat fejezzék ki a Portlandet már két hónapja rettegésben tartó tüntetéssorozat mellett.

A randalírozó tömeg tüzeket gyújtott és ablakokat tört be.

A rendőröket kövekkel és más kemény tárgyakkal dobálták meg.

Portland városa cinikus pénzbüntetéssel sújtja a várost védő szövetségi rendfenntartókat, Oregon, USA, 2020. július 28.

A portlandi tömegközlekedési hivatal azt követeli, hogy a rendőrség távolítsa el a szövetségi bíróságot védő kerítést, mivel az „akadályozza a forgalmat egy biciklisávon".

Radikális baloldali tüntetők a szövetségi bíróság épületét ostromolják Portlandben, 2020. július 27-ére virradó éjszaka Forrás: MTI/EPA/David Swanson

A hivatal büntetés kiszabása mellett döntött:

a maximális tételt alkalmazva, 15 percenként sújtják 500 dolláros bírsággal a szövetségi hatóságokat.

A teljes büntetési összeg jelenleg 200 000 dollár felett jár. A bíróság épülete hetek óta minden éjjel a radikális baloldal ostroma alatt áll.

Halálos lövöldözés, terjedő erőszak, 2020. július 29.

Lázongások törtek ki Tempében, Arizona államban és Austinban, Texas államban. Austinban egy fegyveres tüntető, Garrett Foster hétvégi halálára emlékeztek meg egy radikális baloldali felvonulás során. Foster július 25-én halt meg, amikor több tüntetőtársával együtt megrohamoztak és körülvettek egy autót.

Az autó vezetője tüzet nyitott, miután Foster rászegezte a nála lévő Kalasnyikov típusú gépfegyvert.

Tempe városában, Arizona államban hét tüntetőt tartóztattak le, miután

egy felvonulás elfajult, és a tömeg a biciklis rendőrökre támadt.

Oakland sem kér a szövetségi segítségből, Kalifornia, USA, 2020. július 29.

Oakland városi tanácsa egyhangú határozatban utasította el azt, hogy szövetségi rendfenntartók érkezzenek a városba. A határozat azzal vádolja a Portlandben munkájukat végző szövetségieket, hogy azok „békés tüntetőkre támadtak, néhányukat elfogták és jelöletlen járművekbe hajították."

A radikális baloldal tüntetése Oaklandben, 2020. július 25-én. Az egyik felirat jelentése: ez a rendszer nem újítható meg, meg kell dönteni Forrás: MTI/AP/Christian Monterrosa

Egy másik egyhangú határozatban úgy döntöttek, hogy

a város két év alatt a felére csökkenti a helyi rendőrség költségvetését.

Rossz a zászló, Michigan, 2020. július 30.

Egy michigani kisszálloda tulajdonosai bajba kerültek az épületen lobogó norvég zászló miatt. Greg és Kjersten Offbecker Északi Ananász elnevezésű szállodáját egyszerre díszítette az amerikai és a norvég zászló. A tulajdonosok ez utóbbival tisztelegtek skandináv gyökereik előtt. Kiderült azonban, hogy

a norvég zászló túlontúl emlékeztet a déli, konföderációs zászlóra, és több vendég, illetve arra járó idegen összekeverte a kettőt, ezért panaszt tettek.

null

null

Trump újraválasztási esélyeinek a csökkentése érdekében cenzúrázzák az internetet

Cenzúra az interneten, 2020. július 28.

A Breitbart konzervatív hírportál oknyomozása arra jutott, hogy

a Google szándékosan manipulálja a kereséséi találatokat, annak érdekében, hogy Donald Trump újraválasztási esélyeit csökkentse.

Donald Trump Forrás: AFP/2020 Getty Images/Chip Somodevilla

A keresési algoritmus frissítése után, idén májustól a konzervatív híroldalak láthatósága drasztikusan csökkent.

A Google találataival szándékosan baloldali források felé irányítja a politikai témájú kereséseket.

A Twitter 12 órára felfüggesztette ifjabb Donald J. Trump hozzáférését. Az elnök legidősebb fiát azzal vádolja a közösségi médium, hogy hamis és félrevezető információt terjesztett, amikor megosztott egy videót, mely a Hidroxiklorokin nevű maláriaelleni gyógyszer előnyeit mutatja be, valamint megkérdőjelezi a maszkviselés hatékonyságát.