Rendőr lett egy magyar pénzügyi ellenőr a tengeren túl

Vágólapra másolva!
A keszthelyi férfi 2005-ben szerelt le Afganisztánból, ahol megismerkedett pár kanadaival, akik a tengerentúli életről meséltek neki. Ezután költözött Torontóba, ahol megtalálta a számításait.
Vágólapra másolva!

Zanati Balázs Keszthelyen született. Most 43 éves és évek óta Kanadában él marokkói feleségével és két gyerekével együtt. Magyarországon katonai főiskolát végzett, aztán a Honvédelmi Minisztériumban dolgozott pénzügyi ellenőrként. Innen indult el Afganisztánba 2004-ben, ahol a NATO-csapatok pénzügyeit felügyelte. Ekkor meséltek neki kanadai ismerősei tengerentúli életükről, ami nagyon megtetszett neki - írta meg a Ripost a Bors interjúja alapján.

– mondta a lapnak Zanati Balázs.

null

null

Miután megkapta a kanadai letelepedési engedélyt, Torontóban maradt. Balázs először egy autókereskedésben helyezkedett el. A 2008-as gazdasági válságot már Kanadában élte meg és a feleségét is ott ismerte meg.

– mondta a férfi, aki több hónapig tanult a szakmát, de közben bedobták a mélyvízbe.

– mondta a férfi, majd azt mesélte, hogy riasztották már több halálos áldozattal járó esethez is, sőt

a fegyverét is többször kellett már használnia, de még senkit sem kellett lelőnie.

null

null

–magyarázta.

Előfordul, hogy biciklivel, vagy gyalog járőrözik, de sokszor az amerikai filmekből is ismerős rendőrautóval megy ki egy bűncselekmény helyszínére.

Fokozott figyelemmel és készültséggel ügyelnek a koronavírus terjedésének megelőzésére is. Azt mondja, hogy náluk ugyan kijárási tilalom nem volt, és a tömegközlekedési eszközökön sem kell maszkot hordani, de:

– mondta Zanati Balázs.