Hét nap alatt hét gyilkosság a baloldali polgármester által vezetett Londonban

London, gyilkosság
Vágólapra másolva!
A járványhelyzet némi javulása után ismét előtérbe kerültek a késelések a brit fővárosban. A jelentések szerint a rendőröket hét gyilkossághoz riasztották az elmúlt héten, amit városszerte kordonok jeleznek - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. London munkáspárti, pakisztáni migráns hátterű polgármestere, Sadiq Khan semmit sem tesz a helyzet javítása érdekében, sőt ellenkezőleg: forrásokat von el a rendőrségtől.
Vágólapra másolva!

Bár a járványhelyzet miatti tömeges halálozások számának növekedése lassulóban van, a brit fővárosban a korlátozások csökkenésével ismét visszatért minden a régi kerékvágásba, beleértve a gyilkosságokat is.

Az elmúlt héten Londonban hét halálesethez riasztották a rendőröket,

melyek közül az első múlt pénteken történt, amikor egy fiatal fiút szúrtak le fényes nappal.

Az eset után egy nappal,

július 11-én egy idős férfit ütöttek el, aki belehalt sérüléseibe,

de még aznap négy másik késelésről is beszámoltak a jelentések, melyek nem voltak halálos kimenetelűek.

A legaggasztóbb, hogy a legtöbb esetben arról számolnak be, hogy nem történt letartóztatás az ügyben, tehát a tettesek még ma is szabadlábon lehetnek.

Vasárnap Kensingtonnál történt gyilkosság, de aznap nemcsak ez okozott fejfájást a hatóságoknak, hanem az asztalok és székek, amelyekkel fejbeverték őket, miután megpróbáltak feloszlatni egy gyülekezést a város pénzügyi negyedében.

Az utcai lövöldözéseken kívül, mely egyébként szokatlan egy erős lőfegyverbirtoklási szabályozással rendelkező országban, már másnap újabb késelést jelentettek, amikor

szintén egy védtelen fiatalt késeltek halálra Maida Valeben.

Július 16-án a hatóság Twitter bejegyzésben tette közzé, hogy két halálos áldozata is van a már egyre gyakoribbnak számító lövöldözéseknek.

Pénteken már két gyilkosság ügyében is nyomozott a Metropolitan rendőrség, mindkettő késeléshez köthető haláleset volt.

Ezzel hét nap leforgása alatt hét halálesetet regisztráltak,

ami aggasztó tendencia tekintve, hogy még csak most kezdte el lazítani a főváros a kijárási korlátozásait, és nem tudni mi lesz, ha teljesen fel is oldja azokat.

London munkáspárti, pakisztáni migráns hátterű polgármestere ráadásul 110 millió fonttal (kb. 120 millió euró) csökkentette a rendőrség támogatását, ezt június végén jelentette be. Sadiq Khan szerint a járvány miatt csökkent a főváros bevétele, ezért volt szükség erre az intézkedésre.

Khan kritikusai ezt a lépést viszont a radikális baloldali mozgalmak követelésével hozzák összefüggésbe,

hiszen azok a rendőrség költségvetésének a radikális csökkentését, szélsőséges esetben pedig az erőszakszerv megszüntetését követelik.

Budapest baloldali főpolgármestere, Karácsony Gergely egyébként a példaképének tekinti Sadiq Khant.

Arról, hogy Karácsony a járványügyi intézkedések területén konkrétan miben másolja Khant, itt írtunk. A londoni polgármester rossz döntéseinek a következményeiről pedig itt.