Újabb ezer milliárd dollárból segítenék az amerikai gazdaságot a republikánusok

Mitch McConnell
WASHINGTON, DC - JULY 21: Senate Majority Leader Mitch McConnell (R-KY) speaks to the media after weekly policy luncheons on Capitol Hill July 21, 2020 in Washington, DC. Senate Majority Leader Mitch McConnell on Tuesday promised a new round of direct payments to earners below a certain income level, similar to the $1,200 checks sent in the spring. Tasos Katopodis/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője szerint a csomagterv célzott és igazodik a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzethez. A korábban a Fehér Házzal egyeztetett csomagterv lényegében több törvényjavaslatból áll, amelyekkel a koronavírus-járvány anyagi következményein próbálnak enyhíteni.
Vágólapra másolva!

"Egyik lábunkkal még a járványban vagyunk, a másikkal már a kilábalás útján, az amerikai népnek pedig szüksége van további segítségre" - fogalmazott a javaslatot előterjesztő Mitch McConnell szenátor a törvényjavaslat bemutatásakor.

Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője Forrás: AFP/2020 Getty Images/Tasos Katopodis


A republikánus javaslat többi eleme a járvány anyagi következményein igyekszik enyhíteni. Például minden egyes felnőtt amerikai - csakúgy, mint áprilisban - ismét kapna

egyszeri, 1200 dolláros (350 ezer forint) gyorssegélyt a pénzügyminisztériumtól,

és további pénzalapot biztosítanának a járvány miatt nehéz helyzetbe került kisvállalkozásoknak is.

Mintegy

16 milliárd dollárt különítenének el a koronavírus-tesztelésekre és 105 milliárdos szövetségi támogatást az ősszel újranyitó iskoláknak.