Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Két miniszter is koronavírusos lett Észak-Macedóniában

Szerbia, Belgrád, koronavírus, COVID-19
TO GO WITH AFP STORY "Coronavirus: en Serbie, le systčme sanitaire pointé du doigt // Anguish in Serbia as COVID-19 returns with a vengeance" BY Jovan MATIC and Nicolas GAUDICHET -- Medical workers escort a patient suffering from coronavirus disease (COVID-19) inside of the Institute for Orthopaedic Surgery "Banjica", recently transformed to a COVID hospital, in Belgrade on July 14, 2020. - A candidate for the European Union, this small Balkan country is experiencing a resurgence of the pandemic, which has sparked several evenings of violent demonstrations to denounce the government's management of the health crisis. With 300 new cases now detected every day, Serbia is approaching April levels, at the peak of the first wave. "The health system (is) overburdened with the number of people infected," said the Serbian government, citing a critical situation in Belgrade. A record 154 people were on life support on Monday, Prime Minister Ana Brnabic announced. (Photo by Oliver BUNIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A szerb kormány továbbra is támogatja a kis- és közepes vállalkozásokat, az utóbbi három hónapban a cégek minden dolgozó után a minimálbér összegét kapták meg, augusztusban és szeptemberben pedig a minimálbér 60 százalékával járul hozzá Belgrád a vállalatok működéséhez és a munkahelyek megtartásához - közölte a pénzügyminiszter.
Vágólapra másolva!

Szerbiában egy nap alatt 22 031-ről 22 443-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Csütörtökön kilenc újabb halálos áldozata volt a betegségnek,

így a halottak száma 508-ra nőtt.

Több mint 400 új esetet regisztráltak Szerbiában egy nap alatt Forrás: AFP/Oliver Bunic

Koronavírusos két miniszter Észak-Macedóniában

Koszovóban péntekre 6286-ról 6467-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Nyolccal 158-ra nőtt a halálos áldozatok száma. A balkáni államban is

megkezdték a koronavírus-antitestek jelenlétének tesztelését

azok vérében, akik arra gyanakodnak, hogy korábban elkapták a fertőzést. Eddig a teszteltek 12-13 százalékánál mutatták ki az antitesteket.

Észak-Macedóniában az utóbbi 24 órában 9547-ről 9669-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Csütörtökön három halálos áldozata volt a Covid-19-betegségnek, így a halottak száma 445. Az ország gazdasági és oktatási miniszterének is pozitív lett a koronavírustesztje.

Montenegróban egy nap alatt 2472-ről 2569-re emelkedett a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában egy halálos áldozata volt a koronavírusnak, így a halottak száma 40.

Bosznia-Hercegovinában péntekre 9115-ről 9462-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Hatan haltak bele a Covid-19 betegségbe, a halálos áldozatok száma ezzel 274-re nőtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről