Összedőlt egy ház Pakisztánban, két ember meghalt, többen megsérültek

Karacsi, Pakisztán, romok, összedőlt házak
Karacsi, 2020. június 8. Mentőalakulatok tagjai és katonák kutatnak túlélők után a romok között Karacsiban 2020. június 8-án, miután az előző napon összedőlt egy ötemeletes épület. A leomlott ház magával temette a két szomszédos épületet is, áldozatokról, sebesültekről egyelőre nem érkezett jelentés. MTI/AP/Faríd Hán
Vágólapra másolva!
Összeomlott egy lakóépület vasárnap éjszaka Pakisztán Karacsi városában. A szerencsétlenségben két ember meghalt, tizenhárman pedig megsérültek.
Vágólapra másolva!

A szerencsétlenség Lyariban történt, mely Karacsi legsűrűbben lakott területe. A sérülteket kórházba szállították, míg a mentőcsapatok további lehetséges túlélőket keresnek a törmelékek között. A keresésben mentőkutyák is részt vesznek. A vékony utcák és a zsúfolt terek azonban nehezítő körülménynek számítanak, és a hatóságok a környező épületeket is veszélyesnek ítélték meg - írja a Breakingnewspak.com.

Mentőalakulatok tagjai és katonák kutatnak túlélők után a romok között Karacsiban 2020. június 8-án, miután az előző napon összedőlt egy ötemeletes épület. A leomlott ház magával temette a két szomszédos épületet is Forrás: MTI/AP/Faríd Hán

A lakók korábban értesítést kaptak az épület állapotáról, ennek köszönhetően sok lakás üres volt a baleset idején - olvasható az en.baaghitv.com oldalon.

Állítólag a ház összeomlása előtt újabb repedés jelent meg az épületen,

ezért több ember is kiürítette a lakását.

Forrás: MTI/AP/Faríd Hán

A mentésbe a katonaság is besegít.

Eddig két nő holttestét találták meg a romok között, tizenhárom embert, köztük két rendőrt pedig kórházba szállítottak.

A tartományi miniszter vizsgálatot ígért az ügyben és intézkedéseket a gondatlanságban vétkes hatóságokkal szemben.