Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Donald Trump a jövő héttől ismét kampányol

Horizontal US President Donald Trump holds a roundtable discussion with African American leaders in the Cabinet Room of the White House in Washington, DC, June 10, 2020. (Photo by SAUL LOEB / AFP)
Donald Trump, amerikai elnök.
Vágólapra másolva!
Donald Trump a jövő héttől ismét kampánykörúton lesz. Ezt az amerikai elnök szerdán közölte újságírókkal.
Vágólapra másolva!

Az elnök a koronavírus-járvány óta nem vett részt egyetlen kampányrendezvényen sem, bár a sajtóbeszélgetéseket és értekezleteket a Fehér Házban nem függesztette fel, és a járvánnyal kapcsolatos teendők okán ellátogatott több városba is. Trump szerdán bejelentette, hogy

három hónap után az első kampánygyűlést a jövő pénteken tartja meg az oklahomai Tulsában.

Majd - mint mondta - Texasban, Floridában, Arizonában és Észak-Karolinában tervez kampányrendezvényeket. Az utóbbi három tagállamot úgynevezett ingadozó, vagy csatatérállamokként tartják számon, vagyis a választók nem egyértelműen elkötelezettek egyik vagy másik párt mellett, hanem többnyire a pillanatnyi helyzet szerint voksolnak.

Donald Trump Forrás: AFP/Saul Loeb

Az elnök nem tért ki arra, hogy miért éppen Oklahomában lesz az első kampánygyűlés, de dicsérő szavakkal szólt arról, hogy Oklahoma "nagyszerű munkát végzett" a járvány megfékezésében.

Mitt Romney: Trump elnököt újraválasztják

Mitt Romney, Utah állam republikánus szenátora - aki Trump egyik rendszeres bírálója - szerdán a szenátusban újságíróknak a novemberi választási esélyeket latolgatta. Kifejtette, hogy a republikánusok várhatóan megőrzik szenátusi többségüket, és többször is hangsúlyozta, hogy Donald Trump elnököt újraválasztják. "Már régóta azt jósolom, hogy az elnököt újraválasztják, és változatlanul ez a meggyőződésem".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről