Két hónapja nem volt ilyen alacsony a halottak száma Olaszországban egy nap alatt

koronavírus olaszország
Néhány ember sétál a római Popolo téren 2020. május 6-án, a koronavírus-járvány idején. Olaszországban május 4-én kezdték meg a korlátozások fokozatos enyhítését.
Vágólapra másolva!
A polgári védelem hétfő esti adatai szerint egy nap alatt kilencvenkilenccel emelkedett a halottak száma Olaszországban. A kijárási korlátozások feloldásának első napján az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma is ötszáz alatt maradt.
Vágólapra másolva!

A halottak száma száz alá süllyedt a korábbi 153-ról: az áldozatok egy nap alatti száma utoljára március 9-én volt száz alatt, akkor 97-en haltak meg egy nap alatt. A halottak száma Olaszországban 32 007.

Az aktív fertőzöttek száma több mint ezerhétszázzal csökkent, majdnem ugyanannyival, mint egy nappal korábban, jelenleg 66 553.

Közülük valamivel több, mint tízezren vannak kórházban. Egy nap alatt - a halottakat is számolva - az egész országban 451 fertőzöttet szűrtek, ami március 2. óta a legalacsonyabbnak számít.

Néhány ember sétál a római Popolo téren 2020. május 6-án, a koronavírus-járvány idején. Olaszországban május 4-én kezdték meg a korlátozások fokozatos enyhítését Forrás: MTI/EPA-ANSA/Fabio Frustaci

A gyógyultak száma meghaladta a 127 ezret. A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma 225 886.

A gócpont Lombardiában 24-gyel emelkedett a halottak száma, a korábbi 69 után.

A diagnosztizált fertőzöttek száma 175-tel nőtt a korábbi 399-hez képest.

A húsz olasz tartomány közül, ötből nem jelentettek új halálesetet, és négy tartományban nem regisztráltak új beteget sem.

Védőöltözetet viselő munkás fertőtleníti a vatikáni Szent Péter-bazilikát 2020. május 15-én, a koronavírus-járvány idején. Az országban a tervek szerint május 18-tól újranyithatnak a templomok Forrás: MTI/AP/Andrew Medichini

Több mint két hónap után az olaszok hétfőn hagyhatták el először lakóhelyüket engedély nélkül.

A városok utcái óráról órára megteltek emberekkel, a római metrómegállókban kilométeres sorok álltak, mivel egyszerre csak meghatározott számú utast engednek belépni.

Takarítanak az újranyitásra készülve egy milánói Versace üzletben 2020. május 13-án, a koronavírus-járvány elleni védekezés második szakaszában Forrás: MTI/EPA-ANSA/Paolo Salmoirago

A szájmaszk viselete kötelező, de a felszólítások ellenére nem mindenki hordja.

A korábbi gócpontnak számító Bergamo polgármestere felelősségteljes magatartásra szólította fel a lakosokat,

miután elözönlötték a sétálóutcákat egymás közötti távolságtartás nélkül.