Orvosi maszkok égtek porrá a no-go zóna mellett

Vágólapra másolva!
Három órán keresztül oltották a lángokat, és még most is azt figyelik, hogy a tűz újra éled-e abban a raktárban, ahol rengeteg orvosi maszkot is tároltak. A gyújtogatást nem lehet kizárni, a rendőrség nyomozni kezdett - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt hajnalban Párizs külvárosában, Szajna-Saint-Denisben egy 7 ezer négyzetméteres raktárépület. A riasztásra több mint 150 tűzoltó érkezett, de már nem tudták megmenteni sem az épületet, sem a benne tárolt nagy mennyiségű kórházi maszkot. Szállításra vártak a védőfelszerelések, olyan orvosok kapták volna, akik koronavírusos betegeket gyógyítanak. A sebészi maszkokon kívül különböző textiláruk is elégtek a tűzben.

Ezekben a raktárakban éppen azokat az anyagokat tárolták, amelyek Ázsiából érkeztek a járvány elleni védekezéshez.

Az épület már órákkal a riasztás előtt kigyulladhatott. Nem sérült meg senki, mert hajnalban még senki sem volt a területen. Az oltást reggelre fejezték be, de még napközben is megfigyelték a területet, nehogy újra lángra kapjon a törmelék.

A Le Parisien francia lap szerint a gyújtogatás gyanúját még nem zárták ki, a nyomozást a rendőrség elkezdte. A tűz után a helyszínen vett mintákat a rendőrség prefektúrájának központi laboratóriumába küldték, elemzésre.