Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ötszáz embert fertőzött meg egyetlen koronavírusos beteg egy ghánai halfeldolgozóban

Vágólapra másolva!
A ghánai egészségügyi hatóságok péntek este jelentették, hogy egy koronavírusos dolgozó 533 munkatársát fertőzte meg Tema város egy halfeldolgozó üzemében. A gócponttal kapcsolatban eddig nem derültek ki részletek, mint ahogyan arról sem lehet tudni, voltak-e az épületben elővigyázatossági intézkedések.
Vágólapra másolva!

"Mind az 533 személy egyvalakitől kapta el a fertőzést" - állította most az államfő, anélkül, hogy kitért volna arra, hogyan terjedt el a koronavírus a gyárban, és hogy voltak-e a létesítményben elővigyázatossági intézkedések.

A halfeldolgozóban azonosított fertőzöttekkel 4700-ra nőtt az országban március közepe óta talált megbetegedések száma, ezzel

a térségben Ghánában találták a legtöbb koronavírusos esetet.

Az elnök vasárnap este arról is beszélt, hogy eddig 22 ember halt meg koronavírussal összefüggő okok miatt, 494-en ugyanakkor már felgyógyultak a betegségből. Akufo-Addo állítása szerint a járvány kitörése óta elvégzett, több mint 160 ezer vírusteszttel Ghána Afrika összes többi országát megelőzi az egymillió lakosra vetített tesztek arányában.

Az elnök bejelentette a nyilvános gyülekezések tilalmának május végéig történő meghosszabbítását, és hogy továbbra is zárva maradnak az iskolák és az egyetemek. A gazdaság leállása keltette aggodalmak miatt Akufo-Addo ugyanakkor könnyített a Ghána két legnagyobb városában, Accrában és Kumasiban április 19-én elrendelt kijárási korlátozásokon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről