Március óta nem volt ilyen alacsony a napi halálozás Nagy-Britanniában

koronavírus, nagy-britannia
Lélegeztetőgépeket készítenek a Ventilator Challenge UK konzorciumban részt vevő cégek dolgozói az AMRC Cymru észak-walesi, Broughtonban lévő kutatóközpontjában 2020. április 30-án. A konzorcium tagjaként az Airbus és a Siemens több mint 550 dolgozója szerel össze három műszakban legalább 15 ezer lélegeztetőgépet, amelyeket a brit Országos Egészségügyi Szolgálat, az NHS kórházaiban használnak a koronavírus-járvány betegeinek gyógyításában.
Vágólapra másolva!
Március vége óta nem volt a jelenlegihez hasonlóan alacsony a koronavírus-járvány okozta halálesetek napi száma Nagy-Britanniában - közölte hétfőn a brit egészségügyi miniszter.
Vágólapra másolva!

Matt Hancock, aki a brit kormány szokásos napi sajtótájékoztatóját tartotta hétfő este a Downing Streeten, elmondta: az előző 24 órában 288 halálesetet jelentettek a brit hatóságoknak.

Nagy-Britanniában eddig 28 734 halálos áldozata van a Covid-19 járványnak.

Lélegeztetőgépeket készítenek a Ventilator Challenge UK konzorciumban részt vevő cégek dolgozói az AMRC Cymru észak-walesi, Broughtonban lévő kutatóközpontjában 2020. április 30-án Forrás: MTI/AP/Jon Super

Hancock hangsúlyozta, hogy a hétvégeken általában kevesebb halálozási adatot dolgoznak fel, és az összesítésből most kimaradt halálesetek várhatóan a következő napokban megemelik a számokat.

Ezzel együtt is azonban

az utóbbi 24 órában feljegyzett 288 haláleset az eddigi legalacsonyabb napi halálozási adat a március vége óta eltelt időszakban, beleértve a hétvégéket is.

Jonathan Van Tam angliai tisztifőorvos-helyettes a sajtótájékoztatón már nagyon egyértelműnek nevezte, hogy Nagy-Britannia túljutott a járvány tetőzésén.