Támadás ért egy kórházat Líbiában, többen megsebesültek

Halífa Haftar tábornok líbiai tábornok, Khalifa Haftar
(FILES) In this file photo taken on May 07, 2018 Libyan Strongman Khalifa Haftar salutes during a military parade in the eastern city of Benghazi during which he announced a military offensives to take from "terrorists" the city of Derna, the only part of eastern Libya outside his forces' control. - Forces loyal to Libyan strongman Khalifa Haftar were pushed back on April 5, 2019 from a key checkpoint less than 30 kilometres (18 miles) from Tripoli, checking their lightning advance on the capital, a security source said. (Photo by Abdullah DOMA / AFP)
Vágólapra másolva!
Támadás ért Líbia fővárosában csütörtökön egy kórházat, a harcban legalább 14-en megsérültek, köztük gyerekek is - adta hírül a líbiai egészségügyi minisztérium.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Nemzetek Szervezete által elismert és támogatott líbiai kormány közlése szerint a támadást

a kormány ellen harcoló Halífa Haftar tábornok erői hajtották végre.

A kórház épületének egyes részei megrongálódtak.

Az ENSZ szerint a támadást a kormány ellen harcoló Halífa Haftar tábornok (képünkön) erői hajtották végre Forrás: AFP/Abdullah Doma

A rajtaütés pár órával az után történt, hogy az ENSZ hét szervezete felszólította a szemben álló feleket, hagyják abba az összecsapásokat, hogy a hatóságok és segélyszervezetek a koronavírus-járvány megállítására összpontosíthassanak.

Líbiában eddig 64 fertőzöttet derítettek fel az ország különböző részein.

A fertőzés miatt hárman haltak meg. Az alacsony számok ellenére az ENSZ szerdán azt hangoztatta, hogy "nagyon nagy" a járvány terjedésének veszélye az észak-afrikai országban.

Az arab országban állandóak a harcok. Az ország déli és keleti részét ellenőrzése alatt tartó Halífa Haftar tábornok tavaly április 4-én támadást indított Tripoli elfoglalására, amely a Fájez esz-Szarrádzs vezette, nemzetközileg elismert egységkormány székhelye.