Mindössze négyen haltak meg a koronavírus-járványban szombaton Spanyolországban

koronavírus, Spanyolország
Utasok a madridi Atocha pályaudvaron.
Vágólapra másolva!
Szombatra mindössze négy fővel nőtt a napi halálozások száma – közölte a spanyol egészségügyi minisztérium - írja a Reuters. Az országban most a fokozatos újraindításon dolgoznak.
Vágólapra másolva!

Az azonosított fertőzöttek száma 271 fővel 239 228-ra emelkedett Spanyolországban. Bár Spanyolország az egyike volt azon országoknak, amelyeket a legsúlyosabban érintett a koronavírus-járvány, már elkezdték az ország fokozatos újraindítását.

A több hónapos karantén után azonban több alkalommal is a rendőröknek kellett figyelmeztetniük az embereket, akik nem tartották be a szabályokat, például bulikon vagy temetésen, de strandolókat is utasítottak a rendőrök.

Több spanyol szigeten az éttermek és a bárok teraszai kapacitásuk háromnegyedével működhetnek hétfőtől. A bevásárló központok is kinyithatnak és maximum félházzal a hotelek is nyitva tarthatnak.

A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot visel a fodrász és a vendégek is Madrid egyik fodrászüzletében. Forrás: MTI/EPA/EFE/Fernando Villar

A munkáltatók továbbra is az otthoni munkavégzést szorgalmazzák, de szervezik az alkalmazottak irodába történő visszatérését is.