Húsz év után tér vissza Japánból Kínába egy óriáspanda

panda
A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Visszatér Kínába egy nőstény óriáspanda a japán Kobe városából, mivel júliusban lejár a kölcsönszerződése - jelentette be kedden a város.
Vágólapra másolva!

Tan Tan távozásával kilencre csökken a Japánban tartózkodó pandák száma, hárman a tokiói Ueno állatkertben, hatan a nyugti Vakajama prefektúra kalandparkjában élnek.

Vidásmágot hozott a katasztrófasújtotta városba

A 24 éves nőstény - akinek kora 60-70 emberi évnek felel meg - 2000-ben érkezett Kobéba. 2008-ban mesterséges megtermékenyítésen esett át, egyetlen bocsa született, amely kicsivel később meghalt.

– Meg szeretnék köszönni Tan Tannak, hogy eljött hozzánk a nagy földrengés után és vidámságot hozott a katasztrófasújtotta gyerekek közé – mondta el Uejama Hirojuki, az állatkert vezetője a sajtónak.

Még nem döntötték el, melyik napon indul a panda,

mert a járvány miatt a repülőjáratok indulása bizonytalan.

Júniusban nyithat ki az állatkert

Tan Tan tízéves kölcsönszerződés keretében érkezett a városba, majd a kínai fél kétszer is beleegyezett az öt-ötéves hosszabbításba.

Kobe újabb hosszabbítást kért, azonban

a kínai partner szerint az idős állatot otthon kell már gondozni.

Tan Tannak volt egy párja is a szaporodáshoz, együtt érkeztek 2000-ben, de Kuo Kuo tíz évvel később elpusztult.

Az állatkert jelenleg zárva tart, a tervek szerint június első napján nyit, a látogatók számát azonban napi kétezer főben korlátozzák, hogy a vírus terjedését megakadályozzák - közölte az intézmény.