Kétszáz alá csökkent a halottak napi száma Franciaországban

Bagnolet, 2020. április 22. Koronavírussal fertőzött beteget ápol védőruhás nővér a Párizs melletti Bagnolet Floral Klinikájának elkülönítőjében 2020. április 22-én. MTI/EPA/Julien De Rosa
Vágólapra másolva!
A francia egészségügyi minisztérium szombat esti összesítése szerint az elmúlt 24 órában 166 ember halt meg a koronavírus-járványban, így 24 760-ra nőtt a halottak száma.
Vágólapra másolva!

Kórházban 118-en haltak meg a fertőzés következtében az elmúlt 24 órában, és ezzel

15 487-re emelkedett a kórházban meghaltak száma.

Az idősotthonokból és a szociális intézményekből - ahol a járvány kezdete óta 9273-an haltak meg - 48 új halálesetet jelentettek.

Koronavírussal fertőzött beteget ápol védőruhás nővér a Párizs melletti Bagnolet Floral Klinikájának elkülönítőjében 2020. április 22-én. Forrás: MTI/EPA/Julien De Rosa

A kórházban kezeltek száma az elmúlt 24 órában 60-nal 25 827-re csökkent, az intenzív osztályokon 51-gyel kevesebb súlyos beteget kezeltek, mint pénteken.

Lélegeztetőgépen jelenleg 3827-en vannak,

a szám negyedik hete napról napra fokozatosan csökken, a tetőzés április 9-én volt 7200 súlyos beteggel.

"A járványhelyzetről készített térkép jelentős előrelépést mutat: a délkeleti országrészben is csökkent a nyomás az egészségügyen, így a régió megyéi az átmeneti narancs színű övezetből átkerültek a zöld zónába" - olvasható a közleményben.

Vásárló egy zöldség-gyümölcs kereskedőnél a Forville piacon a dél-franciaországi Cannes-ban 2020. április 29-én. Forrás: MTI/EPA/Sebastien Nogier

A térkép a kijárási korlátozások május 11-i feloldásnak megyénkénti tervét vetíti előre, és az adatokat május 7-ig naponta frissítik az egészségügyi hatóságok a vírus terjedésének és a kórházi ágyak leterheltségének függvényében.

A szombati frissítés szerint

a vörös zónába tartozók nem változtak, a párizsi régió és Elzász-Lotaringia 32 megyéje tartozik ide,

47 megye zöld övezet, míg 22 narancs színű. Ez utóbbiak május 7-ig legkésőbb vagy vörös vagy zöld színt kapnak, az átmeneti helyzetük megszűnik. A zöld területeken május 11-én szélesebb körű lesz az enyhítés, mint a vörös zónában, egyebek mellett a játszóterek, a parkok és az iskolák megnyitásában.