Bernie Sanders visszalépett, szinte biztos, hogy Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje

Bernie Sanders
SPARTANBURG, SOUTH CAROLINA - FEBRUARY 27: Democratic presidential frontrunner Senator Bernie Sanders (I-Vt.) speaks to supporters on February 27, 2020 in Spartanburg, South Carolina. Sanders, a self described democratic-socialist, is coming under increasing criticism from mainstream democrats for his liberal positions and views on Socialism, which they feel will make him vulnerable to Donald Trump in the general election. Spencer Platt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Demokrata Párt szélsőbaloldali szárnyának vezetője, Bernie Sanders visszalépett pártja jelöltségétől, megnyitva ezáltal az utat Joe Biden előtt. Várhatóan Barack Obama volt alelnöke lesz a sikeres republikánus elnök, Donald Trump ellenfele a novemberi választáson.
Vágólapra másolva!

A 78 éves Bernie Sanders vermonti szenátor bejelentette, hogy felfüggesztette kampányát, amely arra irányult, hogy a novemberi választáson ő legyen a Demokrata Párt jelöltje, ezáltal Donald Trump hivatalban lévő republikánus elnök kihívója – írja a Fox News.

A szélsőbaloldali exjelölt a közösségi oldalán is megerősítette döntését. Azt mondja, hogy ennek ellenére folytatni fogja harcát az igazságosságért, amin talán társadalmi igazságosságot ért.

A Demokrata Párt elnökjelöltje így szinte biztosan kijelenthető, hogy Joe Biden lesz, Barack Obama volt elnök korábbi alelnöke.

Sajtóértesülések szerint Sanders támogatni fogja Biden kampányát. Így elmondható, hogy a Clinton-Obama világ próbál visszatérni a hatalomba.