Megpróbálja elhallgattatni az amerikai baloldal azokat a nőket, akiket Joe Biden zaklatott

Joe Biden
CHARLESTON, SOUTH CAROLINA - FEBRUARY 25: Democratic presidential candidate former Vice President Joe Biden arrives on stage for the Democratic presidential primary debate at the Charleston Gaillard Center on February 25, 2020 in Charleston, South Carolina. Seven candidates qualified for the debate, hosted by CBS News and Congressional Black Caucus Institute. Scott Olson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Joe Bident, a Demokrata Párt elnökjelöltjét több alkalommal vádolták már szexuális zaklatással, ezeket azonban eddig mégis meg tudta úszni következmények nélkül. Tara Reade azonban feljelentést tett ellene a rendőrségen. A demokrata párttal, így a Bidennel szimpatizáló amerikai baloldali média  elhallgatja vagy bagatellizálja az ügyet, a New York Times utólag cenzúrázta az egyik cikkét, mert Bidennek nem tetszett. Közben azonban egyre több bizonyíték támasztja alá Reade állításait.
Vágólapra másolva!

A most 56 éves Tara Reade 1992 decembere és 1993 augusztusa között, vagyis 27 évvel ezelőtt dolgozott a jelenlegi (valószínű) demokrata elnökjelöltnek, és azt mondja, Biden az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusának épületében zaklatta őt. Biden ekkor Delaware állam szenátora volt. Reade azt mondja, Biden egyszer csak szó nélkül a falhoz szorította, a felsője és a szoknyája alá nyúlt, és fogdosni kezdte. A nő csak nehezen tudott Biden szorításából szabadulni.

Joe Biden volt amerikai alelnök, jelenleg az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje Forrás: AFP/Paul J. Richards

– olvashatjuk az áldozat visszaemlékezésében.

Tara Reade 2020 április 9-én feljelentést tett a rendőrségnél, amelyben - a korábbiaknak megfelelően - határozottan állítja, hogy szexuális zaklatás áldozata volt.

Tara Reade, Joe Biden demokrata elnökjelölt korábbi asszisztense Forrás: Twitter

Bizonyítékok Joe Biden szexbotrányáról

A történtek részletes és következetes leírása ellenére a baloldali amerikai sajtó a demokrata elnökjelöltet vette védelmébe, és az áldozatot kezdte támadni

Hazugsággal vádolták Tara Reade-et annak ellenére, hogy több bizonyíték és tanú is van az állításaira.

Az egyik tanú Lynda LaCasse, aki 1993 után szomszédja volt Reade-nek. LaCasse megerősítette, hogy emlékszik, mikor Reade sírva mesélte el neki azt, ahogy Biden zaklatta. Az egykori szomszéd Reade elbeszélésének legfontosabb részleteire is emlékezett.

– nyilatkozta Lynda LaCasse.

Reade egy korábbi munkatársa, Lorraine Sanchez is tanúsította, hogy az áldozat neki is beszámolt a Biden hivatalában történt zaklatásokról, amikor 1995 és 1996 között együtt dolgoztak.

Reade két barátnője is beszélt a 27 évvel ezelőtt történt szexuális zaklatásról. Az egyik barátnő azt mondta, hogy

Reade először

2008-ban mondta el neki, hogy mit tett vele Biden, amikor már lehetett tudni, hogy ő lesz Barack Obama alelnöke.

Ráadásul a Joe Biden 36 éves szenátori karrierje alatt létrejött minden dokumentumot megőriztek (ez az Egyesült Államokban szokás), a Delaware Egyetem őrzi őket. Ezek között pedig megtalálható Reade Biden elleni panasza is.

Ez a panasz pedig tovább erősíthetné az áldozat állításait, azonban a Delaware Egyetem megtagadta e dokumentumok nyilvánosságra hozását.

Arra hivatkoznak, hogy csak Biden politikusi karrierjének vége után két évvel hozhatják nyilvánosságra az általuk őrzött iratokat.

A számos bizonyíték mellett érdemes megemlíteni, hogy a demokrata elnökjelöltnek nem ez az első zaklatási ügye. Az elmúlt egy évben több mint féltucat nő állt ki, hogy elmondja, Biden akaratuk ellenére fogdosta, ölelgette és csókolgatta őket.

A baloldali demokrata párti sajtó mindent megtesz a botrány eltussolásáért

A temérdek bizonyíték és az érintettek beszámolói ellenére a legnagyobb baloldali médiumok hallgatnak a demokrata elnökjelölt zaklatási botrányáról, vagy megpróbálják azt jelentékteleníteni.

Például olyan kommentárokat olvashatunk, hogy azért nem történt szexuális zaklatás, mert akkoriban egyik áldozat sem „nevezte szexuális zaklatásnak" Biden cselekedeteit.

Joe Biden, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje Forrás: AFP/2020 Getty Images/Scott Olson

A Demokrata Párt elnökjelöltje tagadja a vádakat. Állítása szerint „egyáltalán nem történt semmi ilyen." Szóvivője megjegyezte, az elnökjelölt határozottan úgy gondolja, hogy a nőket meg kell hallgatni, tisztelettel kell figyelni rájuk.

Mindezek ellenére Tara Reade esetét nemhogy nem hallgatják meg, de a szóvivő szerint az áldozat állításait meg kellene vizsgálnia a független sajtónak, mert egy biztos: mégpedig, hogy nem igazak.

Vagyis, szerinte a sajtónak nem az Egyesült Államok elnöki posztjára pályázó Biden után kellene kutakodnia, hanem a lehetséges áldozata után.