Spanyolországban egy katolikus templom tetejéről szólítottak imára muszlimok - videó

Vágólapra másolva!
Nemcsak, hogy megszegték a spanyolországi kijárási korlátozásokat azok a migráns hátterű muszlimok, akik egy épület tetejéről, hangosítóval hívták imára az embereket, de ezt ráadásul egy katolikus katedrális tetejéről tették meg, ezzel is provokálva a keresztény hívőket – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség spanyol forrásra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Pénteken történt az eset, de csak később adtak róla hírt, hogy néhány Spanyolországban élő, migráns hátterű muszlim férfi úgy gondolta, elég volt nekik a bezártságból, dacára a világjárványnak.

Ezért hát elmentek a Lleidában lévő öreg katedrálishoz, felmentek a tetejére, ahol hangszórókat szereltek fel.

Ezeket aztán később arra használták, hogy hangjuk az egész városhoz elérjen, amikor imára hívták az embereket a ramadán jegyében.

Az esetről felvétel is készült.

Ezzel a férfiak nyilvánvalóan megszegték a szigorú spanyol kijárási korlátozásokat, sok embernek azonban nem is ez volt a legnagyobb problémája, hanem az, hogy az iszlám hívőket egy katolikus templom tetejéről hívták imára.

Ez sokak szerint

a keresztény hívők provokációja is volt egyben, akiknek minden istentisztelet be van tiltva a koronavírus-járvány miatt.

A muszlim szabályszegők mellett állt ki Sandra Castro, a baloldali Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) helyi titkára is.

Ő a közösségi médiában azt írta,

Másként vélekedett azonban Xavier Palau, a spanyol Néppárt lleidai szóvivője, aki szerint

a város baloldali vezetése a keresztényellenességre buzdít.

A jelek szerint ugyanis az önkormányzat a muszlim közösség oldalára állt,

miközben a keresztényeket jóformán bünteti azzal, hogy számukra tilosak az istentiszteletek.

Mostanában ráadásul nem ez volt az első alkalom, hogy a muszlimok úgy érezték, rájuk nem vonatkoznak a koronavírus miatti korlátozások.

Nemrég El Vendrellben nem akartak otthon maradni, helyette inkább tömegesen imára gyülekeztek az utcán.