Rendőrökre támadtak a franciaországi no-go zónák drogkereskedői - videó

Vágólapra másolva!
Különböző időtöltéseket találnak ki a munkanélkülivé vált, jelentős részben migráns hátterű drogkereskedők Franciaországban, megint divatba jött a rendőrök és tűzoltók csapdába csalása, egy másik helyen pedig felfújható medencében próbáltak lazítani a kábítószer-kereskedők családjukkal – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség francia forrásokra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Nem nyugszanak Franciaországban a migránsok lakta no-go zónák kábítószer-kereskedői, egyrészt egyre feszültebbek az áruhiány miatt, a vesztegzár miatt lezárt határokon ugyanis nem igazán lehet átjuttatni az anyagot, másrészt az „átmeneti munkanélküliség" okán rengeteg szabadidejük lett, amivel a kijárási tilalom miatt nem tudnak mit kezdeni, ezért szépen lassan úgy tűnik, hogy

visszatérnek a régi jól megszokott időtöltések a drogkereskedők által lakott kerületekben.

Egy franciaországi no-go zóna. Forrás: V4NA

Az egyik ilyen időtöltés a rendőrök és tűzoltók csapdába csalása.

A forgatókönyv rendszerint ugyanaz, szemeteseket gyújtanak fel a rendbontók, akik aztán csoportba verődve várják a helyszínre kiérkező tűzoltókat és rendőröket. Amint az egyenruhások kiérnek a riasztás helyére,

a banda bekeríti őket, és rájuk támadnak, hol kövekkel, hol egyéb fegyverekkel.

Pontosan ez történt a Párizstól 25 kilométerre délre fekvő Grigny nevű településen is, Essonne megyében - erről a Valeurs actuelles francia hetilap számolt be.

Húsvétkor jobb híján így próbálták levezetni a feszültséget a helyi kábítószer-kereskedők. A tűzoltók egyidejűleg a város több pontjáról is kaptak bejelentéseket, miszerint szemeteseket gyújtottak fel.

Kiérkezve aztán rájuk és a rendőrökre támadtak a rendbontók.

Következő éjszaka megismétlődött a jelenet, ekkor

egy rendőrségi helikopter is a helyszínre érkezett, de arra is rálőttek a tűzijátékokkal, ám személyi sérülés nem történt.

A Párizzsal szomszédos migránsok lakta hírhedt megye, Seine-Saint-Denis lakói békésebb módját választották a szórakozásnak, ők ugyanis egy felfújható medencét állítottak fel a kertben Saint Ouen-ban, hogy abban hűsöljenek a jó időben.

A Le Parisien napilap értesülései szerint

a város egyik olyan részén állították fel a medencét, ahol közismerten migráns hátterű drogkereskedők laknak,

de a vesztegzár alatt ez sem engedélyezett, így a kiérkező rendőrök hamar véget vetettek a mókának.

A medence ugyan nem az utca közepén volt, az egészségügyi előírásoknak azonban nem felelt meg, mivel

túl sokan mentek bele, ugyanabban a vízben ültek és az előírt távolságot sem tartották be.

A kiérkező rendőrök egy személyt őrizetbe vettek hivatalos személy elleni erőszak vádjával.