Összecsaptak a muszlim migránsok a rendőrökkel Brüsszelben - videó

Vágólapra másolva!
Durva zavargás tört ki Brüsszel Anderlecht negyedében, amikor több tucat fiatal vonult utcára. A nagyrészt muszlim migráns hátterű fiatalok a rendőrökre támadtak, kövekkel dobálták őket, és egy fegyvert is elloptak. A dolog hátterében az áll, hogy egy 19 éves társuk meghalt, miközben rendőri ellenőrzés elől menekült el robogóval. Az összecsapásról több videó is készült - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. 
Vágólapra másolva!

Péntek este egy 19 éves férfi meghalt, amikor robogóval menekült a rendőri ellenőrzés elől. A fiatalt azért akarták ellenőrizni a rendőrök, mert társával együtt a robogójával volt az utcán.

A koronavírus-járvány miatt hatályos kijárási korlátozások szerint azonban csak arra lehet használni a robogót, ha valaki munkába megy.

A szabály megszegése 250 eurós bírságot vonhat maga után.

A migráns hátterű fiatal férfi azonban elmenekült a rendőri intézkedés elől, ezt követően

egy rendőrautóval ütközött, a balesetet pedig nem élte túl.

Társai ezért a közösségi médiában kezdtek szervezkedni, és szombaton az utcára vonultak, hogy a rendőrség ellen tiltakozzanak.

A tiltakozás azonban durva zavargásig fajult.

A migráns hátterű fiatalok kövekkel dobálták a rendőröket, legalább egy ember megsérült,

és egyes beszámolók szerint legalább négy rendőrautót teljesen tönkretettek. A rendőröknek vízágyút is be kellett vetniük a tömeg oszlatására.

Egy rendőrségi furgont is megtámadtak, amiből

sikerült egy lőfegyvert is ellopniuk, amivel többször a levegőbe is lőttek.

A rendőrség szóvivője elmondta, nagy erőkkel keresik a fegyvert, de még nem találták meg. A zavargás során 43 embert tartóztattak le.