Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Olaszországban reménykeltő a helyzet, de április 13-ig biztos marad a vesztegzár

Olaszország, koronavírus
Cinisello Balsamo, 2020. március 31. Az új koronavírussal fertőzött betegek kezeléséhez szükséges lélegeztető-berendezés orvosi oxigénpalackjait töltik a Milánó közelében fekvő Cinisello Balsamóban 2020. március 31-én. MTI/AP/LaPresse/Claudio Furlan
Vágólapra másolva!
Ahogy arról kedden beszámoltunk, Olaszországból egyre biztatóbb jelek érkeznek, a szigorú intézkedések azonban április 13-ig mindenképpen érvényben maradnak.
Vágólapra másolva!

Az olasz egészségügyi miniszter, Roberto Speranza szerint kezd beérni a drasztikus intézkedések gyümölcse, az adatok szerint jó úton járnak, de marad a vesztegzár, melyet április 13-ig meghosszabbítottak - írja a Reuters.

Az országban napok óta csökken a fertőzések növekedési üteme,

kedden 4053 embert regisztráltak fertőzöttként. A halálesetek száma nagyjából egyenletes, napi 800 felett van.

A fertőzött betegek kezeléséhez szükséges lélegeztető-berendezés orvosi oxigénpalackjait töltik a Milánó közelében fekvő Cinisello Balsamóban 2020. március 31-én Forrás: MTI/AP/LaPresse/Claudio Furlan

Speranza hozzátette azt is, hogy a vírus elleni küzdelem még hosszú lesz. A legfrissebb adatok szerint Olaszországban mint a leginkább sújtott európai országban eddig 12 428 ember halt meg a koronavírus okozta járványban, és jelenleg is 77 635 fertőzöttet tartanak nyilván. A súlyos vagy kritikus állapotban lévők száma 4023.

Olaszországban március 10-től kezdtek életbe léptetni szigorú járványellenes óvintézkedéseket: bezártak az iskolák, a nem létfontosságú árucikkeket forgalmazó boltok és a gyárak, betiltották a rendezvényeket, illetve utazási tilalmat vezettek be.

A vesztegzár miatt az olaszok három hete csak munkavégzés céljából, illetve élelmiszerek és gyógyszerek beszerzése miatt hagyhatják el otthonaikat.

Giuseppe Conte miniszterelnök szerdán közölte, hogy a kormány 25 milliárd eurós mentőcsomagot dolgoz ki a gazdasági károk enyhítésére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről