Ezúttal Svédországban támadtak rá köhögéssel rendőrökre - videó

Vágólapra másolva!
Egyre gyakoribbá válnak a koronavírus idején a köpködős, köhögéses támadások, amelyeknek legtöbbször a rendőrök az áldozatai. Ez történt most legutóbb Svédországban is, ahol az elkövető még szabadlábon van. A járvány közepette azért is különösen veszélyes más emberek leköpése, leköhögése, mert a néhány esetben halálos vírus cseppfertőzéssel terjed.
Vágólapra másolva!

A rendőrök éppen egy bevásárlóközponthoz érkeztek ki csütörtökön a svédországi Örnsköldsvikben, ahonnan egy bandát kellett kitessékelni - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség a Samhällsnyt alapján.

Ekkor az egyik fiatal férfi azt állította magáról, hogy koronavírussal fertőzött, majd beleköhögött az egyik rendőr arcába.

Az ilyen esetekből mostanában egyre több van, amikor az emberek mások arcába köhögnek vagy tüsszögnek bele, és az ilyen támadásoknak legtöbbször a rendőrök esnek áldozatul.

Ez történt Svédországban egy másik esetnél is, ahol két youtuber, Alpha&Ali az utcán köhögtek bele a járókelők arcába, miközben útbaigazítást kértek tőlük. De ugyanígy köpködős támadások történtek már Franciaországban és Belgiumban is.

Svédországban a rendőrök helyzete ráadásul önmagában is nehéz az ott élő számos bevándorló miatt. Ezt most egy videófelvételen mutatta be egy újságíró a közösségi médiában. A felvételen az látszik, ahogy Uppsalában a rendőrnőket inzultálják az utcán, a videó készítője pedig egy bevándorlónak tűnik.

Svédországban egyébként a baloldali kormány hetekig teljesen tudatosan, a téves nyájimmunitás-elmélet miatt nem vett tudomást a járványról, az éttermeket mind a mai napig nem hajlandóak bezárni, ugyanakkor a szocialista miniszterelnök azt tervezi, hogy rendkívüli felhatalmazást kér kormányának.