Megközelíti a 12 ezret a fertőzöttek száma Romániában

koronavírus románia
Raluca Raducanu fiatal román hegedűművész a bukaresti Polizu nőgyógyászati és szülészeti klinika személyzetének és pácienseinek játszik a koronavírus-járvány idején, 2020. április 28-án. Raducanu az egyórásnál rövidebb előadása alatt rockszámokat és klasszikus darabokat egyaránt hegedült.
Vágólapra másolva!
Újabb hat koronavírus-fertőzött elhalálozását jelentette be szerda délután a bukaresti Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS), ezzel már 681-re nőtt a betegség halálos áldozatainak száma Romániában - számolt be a Maszol.ro erdélyi hírportál.
Vágólapra másolva!

Két férfi és négy nő elhalálozásáról számoltak be, ők 52 és 88 év közöttiek voltak. Meghalt egy 87 éves, Hunyad megyei nő, egy 88 éves Valcea megyei férfi, egy 76 éves Galac megyei nő, egy 78 éves Suceava megyei nő, és egy 67 éves férfi ( Bukarest mellett ez utóbbi megyében van a járvány kezdete a legtöbb beteg és halálos áldozat), és egy 52 éves Neamt megyei nő.

Valamennyien más krónikus betegségekben is szenvedtek.

Az utolsó áldozatok közül a Neamt megyei nő volt a legfiatalabb.

Ő asszisztensként dologozott az egyik kórházban, és valószínűleg ott fertőződött meg.

Raluca Raducanu fiatal román hegedűművész a bukaresti Polizu nőgyógyászati és szülészeti klinika személyzetének és pácienseinek játszik a koronavírus-járvány idején, 2020. április 28-án Forrás: MTI/AP/Andreea Alexandru

A legfrissebb hivatalos jelentés szerint Romániában eddig 166 993 mintavétel történt. Ezekből 11 978 esetben igazolódott be fertőzöttség. 681-en belehaltak a koronavírus okozta szövődményekbe.

Ugyanakkor szerda délutánig 3569-en már kigyógyultak a betegségből.