Lombardia elnöke videóban mond köszönetet a kérés nélkül segítő országoknak

Attilio Fontana
Far-right party Lega's newly elected President of the Lombardy Region and former mayor of Varese, Attilio Fontana speaks during an interview on March 7, 2018 in Varese where Lega's supporters celebrate the national election results. (Photo by MARCO BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Megindító videóban mond köszönetet Lombardia mindazoknak az országoknak, amelyek kérés nélkül is orvoscsoportokkal és védőeszköz-szállítmányokkal segítették a koronavírus-járvány által leginkább sújtott olasz tartományt a legnehezebb napokban.
Vágólapra másolva!

- hallható és olvasható egyebek között a kétperces videóban, amelyet Lombardia tartomány közösségi platformjain és Attilio Fontana tartományi elnök Facebook-oldalán tettek közzé.

Attilio Fontana Forrás: AFP/Marco Bertorello

A köszönővideó felsorolja azokat az országokat - Albánia, Ausztrália, Csehország, az Egyesült Államok, Dél-Korea, Izrael, Kína, Kuba, Lengyelország, Norvégia, Oroszország, Románia, Svájc, Tunézia és Ukrajna -, amelyek a tartomány segítségére siettek.

Az olaszországi járvány gócpontjának számító

Lombardiában hétfő estig 12 376 halálos áldozatot követelt a járvány, ez az itáliai halálesetek kicsivel több mint fele.

A kedden közzétett adatok szerint a járvány miatt elrendelt kijárási és gyülekezési tilalom miatt eddig 17 ezer esküvőt fújtak le Olaszországban, és további 50 ezer maradhat el májusban és júniusban, ha tovább tartanak a korlátozások.

Az esküvői rendezvényszervezők szövetsége, az Assoeventi szerint 80-100 százalékos visszaesés következett be az esküvői üzletágban. Tavaly országszerte 219 ezer esküvőt tartottak.