Öt halott, viharok és egy tornádó tombolt az Egyesült Államokban - videó

vihar, tornádó, oklahmoma, texas
Vágólapra másolva!
Az egyesült államokbeli Texas államban hárman, Oklahomában ketten haltak meg a heves viharok és egy tornádó következtében szerdán. Sokan megsérültek, számos ház megrongálódott és ezrek maradtak áram nélkül a két déli államban.
Vágólapra másolva!

Három ember a Texas állambeli Onalaska városában halt meg, mintegy 145 km-re Houstontól északra. Oklahoma állam déli részén két halálos áldozatot szedtek a viharok.

A texasi Polk megyét katasztrófa sújtotta övezetté nyílvánították, miután lecsapott a tornádó. A kormányzó, Greg Abbott bejelentette, hogy mentőcsapatokat küldött a helyszínre és minden támogatást meg fognak adni azoknak, akik érintettek a súlyos időjárási körülmények miatt.

Számos ház megrongálódott, Oklahomában 7000, Onalaska környékén 9000 ember maradt áram nélkül - írja a Reuters. Az amerikai meteorológiai szolgálat houstoni központja arról tájékoztatott, hogy csütörtök reggel kiküldi szakembereit, hogy felmérjék az "onalaskai tornádó" útját.

Egyes felvételeken látszanak a leszakadt vezetékek és a kicsavart hirdetőtáblák is.

Korábban még áprilisban legalább hat ember halt meg, amikor több mint egy tucat tornádó söpört végig Mississippi és Louisiana államokban.