Meghaladta a 23 ezret a halottak száma Franciaországban

Koronavírus, vírus, Franciaország, egészségügy, kórház, orvos, maszk, arcmaszk, védőmaszk, védőfelszerelés, ellátás
A patient infected with COVID-19 is transferred back to intensive care from an especially created Post Resuscitation Unit (Unité Post Réanimation Respiratoire) after his condition went worse on April 17, 2020 at the Emile Muller hospital in Mulhouse, eastern France, as France is on the 32nd day of a strict lockdown aimed at curbing the spread of the COVID-19 pandemic caused by the novel coronavirus. (Photo by PATRICK HERTZOG / AFP)
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járványban meghaltak száma hétfőre 437 fővel, 23 293 főre emelkedett - jelentette be a francia egészségügyi minisztérium.
Vágólapra másolva!

Ez 1,9 százalékos emelkedést jelent a halottak számában, ami a legmagasabb az elmúlt négy napban, de jóval alacsonyabb a tíz nappal ezelőtti 4 százalékos halálozási aránynál - közölte a Reuters.

Illusztráció Forrás: AFP/Patrick Hertzog

A kórházban kezeltek száma a korábbi 28 217 főről tovább csökkent 28 055 főre, az intenzív osztályokon ápoltak száma szintén alacsonyabb lett: a korábbi 4 682 fővel szemben 4 608 fő volt vasárnap. Mindkét szám több mint tíz napja tartó csökkenő tendenciáról árulkodik.

A munkaügyi tárca szerint az új álláskeresők száma rekordütemben, 7,1 százalékkal (246 ezerrel) 3,7 millióra nőtt márciusban, s ez az adat a 2008-as pénzügyi válságot követő szociális krízisnél rosszabb helyzetet vetít elő, a miniszterelnök kedden beterjeszti a nemzetgyűlés elé a nyolc hétig tartó szigorú karantén utáni nemzeti stratégiát, amelynek értelmében május 11-én kezdenék fokozatosan feloldani a kijárási korlátozásokat.

A gyógyszertárak hétfőtől megkezdhették az egészségügyi maszkok árusítását, amelyeket eddig az egészségügyi dolgozóknak kellett visszatartaniuk, még nem tisztázott, hogy hol lesz kötelező a maszkviselés a karantén feloldása után.