Rengeteg medve bújt elő Hargita megyében - videó

medvék hargita megyében
Egy tucatnyi vadon élő medvét filmeztek le Hargita megyében.
Vágólapra másolva!
Tucatnyi medvét filmeztek le a hétvégén Hargita megyében. A nagyvadak láthatóan nagy étvággyal fogyasztották a hivatalos etetőhelyen szétszórt táplálékot. A romániai hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy azonnal jelezzék, ha medvék jelenlétét észlelik lakott területen - írják a Maszol.ro erdélyi hírportálon.
Vágólapra másolva!

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a Facebook-oldalán osztotta meg a hivatalos etetőhelyen készült videófelvételt.

Az etetőhöz érkező medvék láthatóan bátran, és nagy étvággyal táplálkoztak.

A tavasz érkeztével a télen javarészt inaktív barnamedvék ismét előbújtak rejtekhelyeikről. A napokban Székelyudvarhelyen, és Ülkén is jelezték már medve jelenlétét.

Egy tucatnyi vadon élő medvét filmeztek le Hargita megyében. Forrás: Facebook

Borboly Csaba bejegyzésében felhívja a lakosság figyelmét, ha valaki a kijárási korlátozások ellenére elhagyja az otthonát, az mindenképp kerülje el az erdős területeket, különösen az etetőhelyek környékét. A Hargita Megyei Tanács elnöke a bejegyzésében felhívta a figyelmet arra is, hogy

ha valaki medvét lát a környékén, az azonnal hívja a romániai 112-es segélyhívó számot, illetve jelentse be azt az illetékes polgármesteri hivatalnál is.